Koksaki virüsü tartışması

Antalya’da bazı otellerde konaklayan Rus ziyaretçilerin koksaki virüsü nedeniyle hastalandıkları haberi ilk defa Rus basın organlarında yer aldı. Hatta koksaki salgınından söz edilir oldu.Antalya Valisi Münir Karaloğlu...

Antalya’da bazı otellerde konaklayan Rus ziyaretçilerin koksaki virüsü nedeniyle hastalandıkları haberi ilk defa Rus basın organlarında yer aldı. Hatta koksaki salgınından söz edilir oldu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte salgın durumunun söz konusu olmadığını belirterek, “Koksaki bir viral durum. Türkiye’de çiçek hastalığının bir türevi olarak biliniyor. Türkiye çiçek hastalığını yıllar önce ortadan kaldırmış bir ülkedir. Münferit olarak gözüken hastalık da hastaların kendi ülkelerinden getirdiği virüslerden kaynaklanan problemlerdir. Çok münferit olaylardır” dedi.

Koksaki virüsler, insanların sindirim sistemlerinde yaşayıp çoğalan ve dışkı ile yayılan bir virüs. Çoğu kez hafif soğuk algınlığı semptomlarına neden olurken bazen de ateşli ağır hastalık belirtilerine de yol açabiliyor.

İlginç olan köksaki salgınının Rusya dışında başka ülkelerde haber olmaması.

Andrey İsaev, 19 Ağustos’ta, gazeteduvar’da yayınlanan yazısında gelişmeleri, “Koksaki virüsü haberleri gerçek mi, komplo mu? Başlığı altında sorguluyor.

Diyor ki; Rus basınında bu hafta Antalya'da 500 Rus vatandaşının çocuklarının koksaki virüsü kapmaları gündemdeydi. Moskovskiy Komsomolets gazetesi Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın ek sağlık tedbirleri aldığını belirtirken, Novaya gazetesi, salgın haberlerinin kasıtlı olduğunu ileri sürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 134 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 284 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar