Biyolojik saat, faizden, dövizden daha önemli

Şu günlerde Batı ülkelerinde insanlar, “biyolojik saat” konusu ile ilgileniyor.Nobel Fizyoloji ve Sağlık Ödülü’nün “biyolojik saat” konusundaki bulguları nedeniyle 3 bilim adamına verilmesi, bu konuya olan...

Şu günlerde Batı ülkelerinde insanlar, “biyolojik saat” konusu ile ilgileniyor.

Nobel Fizyoloji ve Sağlık Ödülü’nün “biyolojik saat” konusundaki bulguları nedeniyle 3 bilim adamına verilmesi, bu konuya olan ilgiyi artırdı.

Çünkü, "biyolojik saat" konusu hepimizin doğumdan ölüme kadar hayat boyu yaşamımızı etkileyen "bilinmeyen güç” konusunda “ip uçları” veriyor. Gün boyu yoruluyoruz, canlanıyoruz, uykumuz geliyor, neşeleniyoruz, moralimiz bozuluyor. Bütün bunların arkasında ne var?

Bu yılın fizyoloji ve sağlık alanındaki Nobel Ödülü'nü Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young, adlı üç ABD'li bilim adamı paylaştı.

Nobel Ödül Komitesi, bilim adamlarının bulgularının insan sağlığı açısından önem taşıdığını açıkladı. Bilim adamları, meyve sinekleri üzerinde yaptıkları üçlü çalışmalarda günlük biyolojik ritmi kontrol eden genleri bularak, moleküler geri bildirim döngüsünün ne kadar sürdüğünü ortaya koydular.

Bu genin gece artan ve gün içinde de azalan bir protein ürettiğini keşfettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 134 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 284 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar