Berat Albayrak ekonominin yükünü taşıyacak

Başkanlık Kabinesi'nde ekonominin tepe sorumlusu Berat Albayrak oldu.Berat Albayrak, yurt içinde ve yurtdışında iyi eğitim görmüş bir genç adamdır. Enerji Bakanlığı döneminde Türkiye’nin enerjide...

Başkanlık Kabinesi'nde ekonominin tepe sorumlusu Berat Albayrak oldu.

Berat Albayrak, yurt içinde ve yurtdışında iyi eğitim görmüş bir genç adamdır. Enerji Bakanlığı döneminde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için büyük çaba gösterdi.

Yeni görev ve sorumluluk alanı nedeniyle, eski çalışma arkadaşları ve bürokratik yapıyla ilişkisini kesip yeni bir çalışma düzeni oluşturmak mecburiyetinde.

Başkanlık Kabinesi'nde, yeni yapılanmada, 6 bakan ve bakanlık farklı konularda ekonomi ile doğrudan ilişkili görülüyor. Sanayi ve Kalkınma Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Çalışma ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli. Bu bakanlar, Berat Albayrak’la çalışacaklar.

Türkiye’nin ekonomi patronu için, öncelikli konular, enflasyon, yüksek faiz, yüksek döviz kuru olarak görülüyor, ama bütün bunların arkasında ekonominin darboğazda olması var.

Ekonomi için darboğaz sorunu, cari açığın büyüklüğü ve cari açığın finansmanı konusundaki güçlüklerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 285 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar