Ben şimdi ne yapmalıyım?

Ürettiği malı tüketiciye ulaştırmada güçlüklerle karşılaşan bir okuyucumun yazdıkları, üretici ve perakendeci zincirindeki sorunun büyüklüğünü gösteriyor.Okuyucum Mehmet Sel’in...

Ürettiği malı tüketiciye ulaştırmada güçlüklerle karşılaşan bir okuyucumun yazdıkları, üretici ve perakendeci zincirindeki sorunun büyüklüğünü gösteriyor.

Okuyucum Mehmet Sel’in mektubu, “Ben şimdi ne yapmalıyım?” diye başlıyor. Ve devam ediyor:

Üreterek kazanmaya çalışan bir girişimci olarak bu soruyu hem kendime hem de bu konuda bana yol gösterebileceklere soruyorum.

Üniversite mezunu 51 yaşında bir iş insanıyım. 2012 yılına kadar ülkemizin önde gelen gıda şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yaptım.

Daha sonra yöneticilikten ayrılarak tecrübelerime, bilgi birikimime ve girişimcilik ruhuma güvenerek yeni bir yola çıktım.

Memleketimin ürünü olan zeytini en doğal ve en sağlıklı şekilde farklı ambalajlarla daha geniş kitlelere ulaştırabilirdim. Hedefim gençleri ve çocukları daha sağlıklı besinle tanıştırmak ve bundan kazanç sağlamaktı. Bu amaca yönelik olarak 3 adet yeni ve farklı sunumları olan ürünler hazırladım. Patentlerini aldım. Ürünlerin üretimi için üretim bantlarını kurdum.
Türkiye perakende sektöründeki satış kanalları ile görüşmeler yaptık. Sırası ile ürünümüzü satabilecek olan, yerel zincirler dediğimiz süpermarketlerle görüştük. Öncelikle giriş bedelleri talep ettiler. Ardından uzun vade ve bize hiç kazanç bırakmayacak fiyatlarla ürünü almak isteği onu takip etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 286 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar