Aydın Boysan Vehbi Bey’in “Yürüyüş Takımı"nda idi

Aydın Boysan öldü. Geride çok tatlı hatıralar bıraktı. Kalıcı eserleri yazdıkları. Kalıcı olması gereken eserleri çizimini yaptığı binalar.Ne var ki çizimini yaptığı binalar...

Aydın Boysan öldü. Geride çok tatlı hatıralar bıraktı. Kalıcı eserleri yazdıkları. Kalıcı olması gereken eserleri çizimini yaptığı binalar.

Ne var ki çizimini yaptığı binalar teker teker yıkılıyor. İlk binalarından Eczacıbaşı Fabrikası ve Yönetim Binası yıkıldı, yerine Kanyon Alışveriş Merkezi yapıldı.

Çok sevdiği Basın Ekspres Yolu’ndaki Hürriyet Binası yıkıldı. Yerine Nurol Alışveriş Merkezi, iş merkezi ve residansları yapıldı.
Karamürsel’deki İpek Kağıt Fabrikası, Gebze’deki Nasaş Fabrikası, Orhangazi’deki eski Döktaş Fabrikası, Sütlüce’deki ve Çayırova’daki Arçelik Fabrikaları onun eserleridir.

Aydın Boysan’ın yıllar önce Sütlüce’de ilk Arçelik Binası'nı yaparken Vehbi Koç ile başlayan dostluğu, Vehbi Koç ölünceye kadar devam etti.

Vehbi Koç’un ünlü ”Yürüyüş Takımı” üyesiydi. Vehbi Koç’un her hafta sonu Belgrat Ormanları’nda yürüyüş yaptığı takımda, Aydın Boysan’dan başka Dr. Gürbüz Barlas, Ayduk Koray, Beyti Güler de vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 133 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 284 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar