Avrupalı genelde nelerle ilgileniyor, özelde Türkiye’ye bakış açısı ne?

Avrupa ülkelerinde neler oluyor? Türkiye-Avrupa soğukluğunun kaynağı nedir ? Uzun süredir Avrupa’da yaşayan, DPT’den beraber çalıştığımız, arkadaşım,d aha sonra BM’lerin değişik...

Avrupa ülkelerinde neler oluyor? Türkiye-Avrupa soğukluğunun kaynağı nedir ? Uzun süredir Avrupa’da yaşayan, DPT’den beraber çalıştığımız, arkadaşım,d aha sonra BM’lerin değişik kuruluşlarında uzman olarak çalışan Dr.Tunay Akoğlu’na sordum. Anlattı;

1) Avrupa insanının dikkatini çeken noktalar arasında en yoğun yer tutan konular çevre korunması, besin ve beslenme emniyeti, kişisel hak ve çıkarlar ile emniyet (asayiş).
Bunları, –özellikle- yersel ve ulusal alanlarda yürütülen iç politika ve hizmetler izlemekte.
Uluslararası alanda kendi ülkeleri tarafından yürütülüp uygulanan politikalara karşı ilgi çok sınırlı. Kişisel çıkar ve tutumlar, ulusal duygu ve çıkarların üstünde tutulmaya devam ediyor.

2)Kamu oyunu tedirgin eden diğer sorunlar terör, yabancı göçü ve sosyo-ekonomik güvence konuları.

Sosyoekonomik göç ile siyasi iltica ve resmi/ kanuni göç ile kaçak göç arasındaki sınırlar da tam olarak tanımlanmadığı için, bu gerçek çoğu zaman iç politikaya ‘laf ebeliği' yapma olanağı veriyor.

3) Eşcinsel evlenme veya birleşmeler ve bu çerçevede çocuk sahibi olmak, evlilik dışı aile kurmak ve çocuk sahibi olmak gibi yeni toplumsal ve kanuni gelişmeler de hızla artıyor.

4) Aile ve işletmeleri kapsayan anketler, diğer araştırmalar ve seçimlere katılma oranlarındaki düşmeler ilgi alanındaki dağınıklığı teyit ediyor.

5) Sıralanan kaygılara karşın, yöneticilerin ve vizyon yaratma ile uygulamadan sorumlu kurumların, baskı gruplarının, sivil toplum örgütlerinin, sendika ve benzeri kuruluşların, tepki, önlem ve uygulamaları ise gerek geleneksel, gerekse popülist ve opportünist tutum ve çıkarlarına paralel olarak gelişmekte. Siyasal partiler , toplumsal ve mesleki örgütler ve diğer çıkar grupları, , kamu oyunun çeşitli alanlardaki rahatsızlıklarını benimsemekten ve temsil etmekten gittikçe aciz durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 285 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar