Altına talep canlılığını koruyor (Şu günlerde halkımız dolar yerine altın satın alıyor)

Hazine 2 Ekim'den bu yana altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile yastık altındaki altınları değerlendiriyor.Tahvil ve sertifika karşılığı 3 haftada toplanan altın miktarının bir ton olduğu...

Hazine 2 Ekim'den bu yana altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile yastık altındaki altınları değerlendiriyor.

Tahvil ve sertifika karşılığı 3 haftada toplanan altın miktarının bir ton olduğu açıklandı.

Yaklaşık 5 bin kişi, Ziraat Bankası şubelerine bir ton altın getirerek 150 milyon TL değerinde altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası aldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ”Ülke olarak dışarıdan borç almak yerine bu sistemle kendi kaynaklarımızı değerlendireceğiz. İlk üç haftalık uygulama bir başlangıç. Vatandaşın satın aldığı altınların atıl durmaması lazım. Yastık altında 2 bin 200 ton altın olduğunu tahmin ediyoruz. Bu çok büyük bir kaynak” diyor.

Ziraat Bankası şubelerine getirilen yastık altındaki 22 ayar altın zincirler, bilezikler, Darphane basımı altın sikkeler, ziynet altınları eksperler tarafından değerlendiriliyor.

Altın getirenler altınların 24 ayar karşılığı kadar tahvil veya sertifika cüzdanı alıyor. Altın tahvillerine ve kira sertifikalarına yılda 2.40 faiz veya kâr payı veriliyor. Faizler ve kâr payları vergiye tabi değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 286 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar