Çin’de UNWTO seçimlerinde kaybettik

World Tourism Organization UNWTO Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ya da kısaca Dünya Turizm Örgütü sürdürülebilir ve evrensel olarak erişilebilir turizmin tanıtımından sorumlu Birleşmiş...

World Tourism Organization UNWTO Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ya da kısaca Dünya Turizm Örgütü sürdürülebilir ve evrensel olarak erişilebilir turizmin tanıtımından sorumlu Birleşmiş Milletler kuruluşudur.1975 yılında kuruldu. 156 ülkeden 500’ü aşkın turizm kuruluşu üyesi var.

Örgütü, 33 üyeden oluşan icra kurulu yönetiyor. İcra kurulu üyeleri ülke temsilcisi olarak seçiliyor.

Çin’de yapılan son toplantıda Türkiye icra kurulu üyeliğine adaydı. Seçilemedi.

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel geçen hafta Çin'de yapılan Dünya Turizm Örgütü Genel Kurulu'nda Türkiye'nin icra kuruluna seçilemeyişini Türk turizm sektörünün dış piyasalardaki itibarı bakımından olumsuz bir gelişme olarak değerlendiriyor. "Turizmde örnek alınan ülke iken, kurucusu olduğumuz örgütün yönetimine girecek oyu toparlayamıyoruz" diyor.

Bahattin Yücel, turizmgazetesi.com’daki yazısında, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Çin’e giden bir grup gazetecinin Türkiye’nin aday olduğu UNWTO yönetimine seçilmediği haberinin hiçbir gazetecinin haberinde yer almamasına dikkat çekiyor.

“Bu seçim kaybından çıkarmaları gereken dersler olduğunu görmezden gelemeyiz” diyen Bahattin Yücel, Çin’e bakanlığın davetlisi olarak giden gazetecilerin Dünya Turizm Örgütü’nün Genel Kurulu'na katılan, Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş’un temaslarından, Çin’den beklenen 2 milyon turistten, bu sezonda Kapadokya’yı dolduran Çinlilerden söz ederken seçimlere değinmediklerini” anlatıyor. Bakan’ın bütün çabalarına karşın Türkiye’nin, kurucuları arasında yer aldığı, Dünya Turizm Örgütü'nde yoğun kulis yapmasına karşın seçimi kaybederek yönetime giremeyişinin üzülecek bir gelişme olduğunu vurguluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 134 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 284 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar