‘Yok Olan’ 46 mı, STAR mı?

Bir diziyi nasıl ölü doğum kılarsınız?.. El cevap, aynen STAR’ın yeni dizisi “46-Yok Olan”ı geçen Pazar gecesi saat 23.25’te yayına sokmasıyla yaptığı gibi!.. Ortada saygın bir oyuncu kadrosu...

Bir diziyi nasıl ölü doğum kılarsınız?.. El cevap, aynen STAR’ın yeni dizisi “46-Yok Olan”ı geçen Pazar gecesi saat 23.25’te yayına sokmasıyla yaptığı gibi!..

Ortada saygın bir oyuncu kadrosu, sıradışı bir yönetmen (Serdar Akar) ve kendini ispatlamış genç bir senarist (Ercan Mehmet Erdem) tarafından kotarılmış sağlam, özgün ve aykırı arayış çabası içinde bir yapım var. Böyle bir çalışmayı yayınlamaya karar vermiş STAR, onu Pazar gecesi PT2’nin sonuna, herkesin yeni bir haftaya yol alıyor olmanın bunalımı (“pazartesi sendromu”) içinde kös kös yatmaya hazırlandığı gece yarısına “gömdü”.

Diyebilirsiniz ki içerik “ağır”dı da ondan… Bu yönde emareler bulunabilir belki ama “7 yaş ve üstü” kategorisinde sunuldu dizi. Dolayısıyla bu geçerli değil. Belki de yayıncı kuruluş kendisi ürktü diziden ama o zaman da neden ürünü satın alıp ekrana sürdüğünü sormak gerekir.

Malûm, Pazar geceleri Survivor’undur. Dolayısıyla diğer kanalların onunla rekabet girişimi çoğunlukla ümitsiz vaka oluyor. STAR bu nedenle, yani yeni dizisi Survivor’a yem olur diye düşünerek böyle bir uygulamaya gitti desek bu da çok anlamlı değil. Taptaze diziye neden başka gün düşünmüyorsunuz?!

Ayrıca Pazar gecesi için üretilmiş diğer seçeneğe bakınca daha da traji-komik bir tablo ile karşılaşıyoruz. Çiçeği burnunda yepyeni yapımı Pazar gece yarısına sarkıtan STAR, Survivor’un karşısına tekrarını da ekleyerek “Müdür Ne’aptın”ı koydu. Hani şu Tolga Çevik’in, artık kabak tadı vermiş, hep aynı espri formatı ve pratiği ile seyirciyi doyurmuş, bıktırmış, usandırmış mahiyette,

“Arkadaşım Hosgeldin” uzantısı, esnetmesi, sündürmesi komedi programı…

Yani STAR, bölüm başına yüzbinlerce lira harcanarak hazırlanmış bir yeni yapım yerine Survivor karşısında 3 buçuk saatten uzun bir süreyi “Müdür” ile harcamayı tercih etti. Peki, sonuç onun açısından tatminkâr mı? Ne münasebet!.. Türkiye dizi endüstrisinde çok rastlanmayan şekilde risk alarak cesaretle “fantastik-bilimkurgu-gerilim” tarzında hazırlanmış 46’nın olsa olsa AB grubunda iş yapması muhtemel ama biz total izleyiciyi de es geçmeden bakalım reyting tablosuna:

Dediğimiz gibi Survivor, 19.45’ten itibaren 4 buçuk saate yakın yayında kalıp 24.17’de nokta koyduğu geceyi total, AB ve ABC1’de zirvede kapatıyor, diğer yapımlara nal toplattırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.672 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.555 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar