Teşbih bize de serbest mi Sayın Başkan?

Önceki yazımızda bir değerlendirmesini yaptığımız “Meral Kılıçdaroğlu”hadisesi büyüdü. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, Meral Akşener’e CHP...

Önceki yazımızda bir değerlendirmesini yaptığımız “Meral Kılıçdaroğlu”hadisesi büyüdü. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, Meral Akşener’e CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile siyaseten “partnerlik” imasında bulunduğu “tesmiye”si, tarafların karşılıklı restleşmeleriyle hayli keskin bir polemik sürecine doğru açıldı. 
TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nın yazılı açıklamasında Başkan Kahraman’ın “iftar yemeği sonrasında ayaküstü birkaç kişi ile arasında geçen konuşmadaki masum bir teşbihin, muhatapları tarafından gündem oluşturmaya ve gündemde kalmaya yönelik art niyetli bir şekilde kamuoyuna yakışıksız ifadelerle yansıtılmış” olduğu kaydedildi. 
Müteakiben, gayet ağır ve hakaretamiz mahiyette “taşeronluğa teşne müflis bir siyasetçi” ifadesi kullanıldı Akşener için...

***

Bunlar yetmedi, dün öğrendik ki Kahraman asıl kendisine hakaretlerde bulunulduğu iddiasıyla Akşener hakkında hem 50 bin liralık manevi tazminat davası açmış, hem de suç duyurusunda bulunmuş. 
Dava dilekçesinde Akşener’in, Kahraman’ın dinî ve insani değerlerine saldırıda bulunduğu belirtiliyor. 
Belli ki Akşener’in “açık mektub”unda, burada telaffuz etmeyi anlamsız bulduğumuz bazı tabirlerin Kahraman’ın insaniyetine hakaret sayılmasının yanı sıra, “İslam sizin için bir gömlek” ifadesi de, “Bel’am” nitelemesi de onun maneviyatına saldırı mütalaa edilmiş.

***

Akla gelen o kadar çok soru var ki!.. 
Şu “masım teşbih”le başlayalım: 
Sayın Başkan, “masum” dediğiniz teşbihi bu memlekette “küfür” sayacak, hatta namus cinayetine sebep yapacak o kadar çok insan, hatta bir çoğunluk ya da (hadi daha mütevazı olalım) “elde zor tutulacak bir yüzde 50” var ki!.. 
Meral Akşener’in eşi ve oğlunun yerine koyuyor musunuz hiç kendinizi?! 
Bakın o da Başkanlığınızın kendisine yönelik yazılı açıklamasına ilişkin cevabında neden bu teşbihlerin hep kadınlar bahis mevzuu olduğu zaman yapıldığını haklı olarak soruyor. 
O yüzden, hadi “teşbihte hata olmaz” falan deseniz yine bir derece, ama lütfen bu teşbihin “masum” olduğunu ileri sürmeyin!.. 
Hem, böylesi “masum” teşbihlerde bulunmak sadece siz muktedirlerin mi harcı acaba? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.889 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.532 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 153 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar