Sevdiklerini sende yaşatmakta saklıdır insanlığın!

The Walking Dead (TWD) 6’ncı sezonunda uzun bir sezon-arası verdikten sonra geçen hafta 9’uncu bölümüyle yeniden seyircisiyle buluştu. 2010’da yayına başlayan kült dizinin ilk sezonu 6 bölümden ibaretti. Belli ki ne...

The Walking Dead (TWD) 6’ncı sezonunda uzun bir sezon-arası verdikten sonra geçen hafta 9’uncu bölümüyle yeniden seyircisiyle buluştu. 2010’da yayına başlayan kült dizinin ilk sezonu 6 bölümden ibaretti. Belli ki ne olacağı belirsiz diye düşünülmüş. Ama insanlığın bir zombi patlaması ile kıyamete varış kurgusu olarak şekillenen fantastik çizgi roman uyarlaması dizi öyle büyük ilgi gördü ki 2’nci sezonu 13 bölüm çekildikten sonra her sezon 16 bölüm olarak standartlaştı. 

Bu sezon da işte 8’er bölümlük iki periyotta ve yaklaşık 2.5 aylık bir sezon arası verilerek ekrana gelmekte. Böylece her sene yaklaşık 6 ay, yabancı diziler açısından hayli ayrıcalıklı bir uzun zamana yayılarak ve muazzam bir uluslararası seyre de mazhar olarak gündemde kalıyor. 

Ben dizinin başarısını, insanlığın yaşam serüveni ile onun karşı karşıya kalınan sonuçlarını çok güçlü (ama tabii o ölçüde de seyri zor sindirilir) bir simgesel anlatımla yansıtmasında buluyorum. Eski çağlarda mitlerin karşıladığı işlevi yerine getirircesine... Bu noktadan hareketle TWD, kapitalizmin insanlığı ve doğayı karşı karşıya bıraktığı felakete ilişkin bir efsanevi anlatı mahiyeti taşıyor da denilebilir. Her efsane gibi o da olağanüstülüklerle bezeli, ama olanı tüm vahameti ile yankılıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar