Recep İvedik, İnek Şaban’ın intikamıdır

Geçen haftanın reytinglerine “Recep İvedik” damga vurdu denilebilir. Şahan Gökbakar’ın beyazperdede fenomenleşmiş “postmodern maganda”sı, film serisinin 4’üncüsüyle ilk kez ekrana...

Geçen haftanın reytinglerine “Recep İvedik” damga vurdu denilebilir. Şahan Gökbakar’ın beyazperdede fenomenleşmiş “postmodern maganda”sı, film serisinin 4’üncüsüyle ilk kez ekrana geldiği TV 8’i, kanalda “Survivor All Star”ın yayında olmadığı ender günlerden biri olan cuma gecesinde zirveye oturttu. Hem de cumaların hayli uzun zamandır zirvedeki dizisi “Karagül”ü yerinden ederek oldu bu.


Bilindiği üzere TV 8 şu ara bir “TV8urvivor” durumuna gelmiş görünmekte. Kanalda haftanın 5 günü “prime-time” Survivor’la dolup taşıyor. İlginçtir ki ikbal ve istikbalini neredeyse Survivor’a bağlamış Acun Ilıcalı kanalını, bu realite programın yayında olmadığı bir günde zirveye oturtan da Şahan’ın Survivor parodisi içeren filmi oldu.

Bunun üzerinde duralım ama önce şu reyting başarısını bahane ederek “Recep İvedik”e yönelik muazzam ilgi üzerine de bazı değerlendirmelerimizi tartışmaya açalım!..

“Recep İvedik”“İnek Şaban”ın intikamıdır.

“Recep”, kırdan kente göçün karşımıza çıkardığı insan malzemesinin daha erken dönemlerde olduğu gibi “ezik”liğine değil, “azman”lığına dair bir karikatürleştirme girişimi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar