Muktedire Müşfik Bir Dil: Etyen Mahçupyan

CNN Türk’te “Ne Oluyor”da Şirin Payzın’la Etyen Mahçupyan buluşması artık mutat hale geldi. Neredeyse her ay bir tane izliyoruz. Bu, dolaylıca bir “İcraatın İçinden” programı. Tabii...

CNN Türk’te “Ne Oluyor”da Şirin Payzın’la Etyen Mahçupyan buluşması artık mutat hale geldi. Neredeyse her ay bir tane izliyoruz.
Bu, dolaylıca bir “İcraatın İçinden” programı. Tabii Payzın, o tarz programlarda siyasi otoriteye genelde sorularıyla çanak tutan gazetecilerden farklı şekilde konuğuna asimetrik değil simetrik ve sorgulayıcı bir konumda durarak mesleğinin hakkını veriyor. Ama Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan çok usta ve programı bir “İcraatın İçinden” havasına bürümeyi beceriyor.
“Söylem”e bakalım: Mahçupyan AKP’nin yaptıklarını, yandaş medyada alışık olduklarımızın aksine, ideolojik bir şövalyelikle değil “sosyolojik bir çelebilik”le savunmasıyla ayırt ediliyor. Şirin Payzın’ın hemen her sorusu karşısında ona bir haklılık payı teslim eden, sonrasında ise “ama” diye başlayan bir “sosyolojik” gerekçelendirme, daha doğrusu “sosyolojizm” eşliğinde ibreyi çevirip iktidar savunusuna giden bir strateji, Mahçupyan’ın söylemini biçimliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.672 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar