Mekke’nin Fethi’ kaç Ocak’tır?

Yılbaşını zehir etmeye azmetmiş dinbaz madrabazlıklar üzerine ilk yazıyı yaklaşık 20 yıl önce kaleme almışım, “Biz Noel’i değil Yeni Yıl’ı kutluyoruz” başlığı...

Yılbaşını zehir etmeye azmetmiş dinbaz madrabazlıklar üzerine ilk yazıyı yaklaşık 20 yıl önce kaleme almışım, “Biz Noel’i değil Yeni Yıl’ı kutluyoruz” başlığı altında”… O gün bugündür bir dolu cehil cühelanın  “Müslümanlık” adına ortalığı velveleye verip 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gece toplumun bir nebze umutla yeni bir yıla merhaba deme hevesini kursağında bırakma densizliklerine karşı yazıp duruyoruz.

Geçmişten bugüne laik toplumla hesaplaşma ve cebelleşme adına sergilenen bu “Yılbaşı, eşittir, Noel” velvelesine eşlik eden bir başka unsur daha vardır: “Mekke’nin Fethi”.

Yıllardır “Müslüman Noel kutlamaz” lafazanlığına, tarihte aynı gün kesitine denk düştüğü söylenen “Mekke’nin Fethi”ni kutlama çağrısı da eşlik eder. Yine ta 20 yıl öncesinden hatırlıyorum, yılbaşı sabahı İslâmcı basın organlarında “Mekke’nin Fethi” dualar, hamd-ü senâlar, salât u selâmlar, ilahiler eşliğinde kutlandı nev’inden haberleri… Nasıl Yılbaşını Noel’le özdeştirip 31 Aralık-1 Ocak gecesini kutlamaya kapama yolunda çaba harcanıyorsa, aynı tarihe “Mekke’nin Fethi” kaydını düşerek onu “cihadî” bir kutlamaya açma hamaratlığı da ekleniyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.889 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.532 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 153 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar