IŞİD için ne zaman mağfiret dilenecek?

IŞİD kontrolündeki Musul’da 10 gün geçirerek ha bire gazeteci kafası uçuran görüntülerle gündeme gelen örgütün dünyasına sağ-salim girip çıkan ilk Batılı gazeteci Jürgen...

IŞİD kontrolündeki Musul’da 10 gün geçirerek ha bire gazeteci kafası uçuran görüntülerle gündeme gelen örgütün dünyasına sağ-salim girip çıkan ilk Batılı gazeteci Jürgen Todenhöfer, anı ve gözlemlerini “İslâm Devleti ile On Gün: TerörünKalbine Yolculuğum” başlıklı kitabında çok çarpıcı aktarır. (J. Todenhöfer, “Ten Days in the Islamic State: My Journey into the Heart of Terror”, Greystone Books, Vancouver, 2016.)

Todenhöfer ilkin 2014 yazında IŞİD saflarından bir grup Alman’la internette temasa geçer ve onlar, daha sorumlu pozisyondaki bir başka Almankökenli IŞİD elemanı ile onun Skype görüşmesi yapmasına aracı olurlar.

“Genç Bud Spencer görünümünde bir cihatçı” olarak betimlediği “Abu Qatadah”namlı bu zat, gazetecimizi Musul’a misafirliğe hem davet, hem de ikna eden kişidir. Todenhöfer’in onunla “güven” konusundaki kuşku ve kaygılarını giderme yolunda yaptığı görüşmeler, kitapta uzun uzadıya yer almakta.

***

O görüşmelerde Todenhöfer sorar Abu Qatadah’a:

“Sizin oraya nasıl ulaşacağım?”

Cevap:

“Türkiye üzerinden… İki sınır geçişini kontrol ediyoruz. Bunlardan birinde Türkiye tarafında Gaziantep var. Suriye tarafında da Cerablus. İkinci geçiş noktasında, eğer yanlış hatırlamıyorsam, Türkiye tarafında Urfa, Suriye tarafında Tel Abyad var” (s. 49-50).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar