İki yüzlü ‘Yeni Türkiye’

AKP Türkiyesi”nin iki yüzü var. Paranın ya da madalyonun iki yüzü gibi… Dün bu yüzlerden birinde içkiye getirilen sınırlamalarla içkicilere yönelik saldırıların, diğer yüzde ise...

AKP Türkiyesi”nin iki yüzü var. Paranın ya da madalyonun iki yüzü gibi… 
Dün bu yüzlerden birinde içkiye getirilen sınırlamalarla içkicilere yönelik saldırıların, diğer yüzde ise içkiye salınan vergilerle içkicilerden alınan paracıkların bulunduğunu öne sürdük. 
Bugün bu “iki yüz”ün bir başka kompozisyonu üzerinde duralım!..

***

“AKP Türkiyesi”nin bir yüzünde yükselen değer olarak “İmam-Hatipler” var. Onlar, geçmiş on yıllara dair üretilmiş mağduriyet söylemi eşliğinde ve bu söylemden beslenen istimle, kendisi de bir imamhatipli olup bunun gururunu her fırsatta dışavuran Erdoğan’ın Türkiye’sinde bugün altın çağını yaşıyor. Ülke imam-hatip okulu bolluğuna boğulmuş durumda. 
Bu bakımdan son gelişme de Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberinden öğrendiğimiz kadarıyla şu: İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, İHL öğrencilerinin kentlerde “kitap kafe”ler açıp işletmesini, velilerin de kamplar açarak buralarda öğrencileri “dava sahibi” yapacak faaliyetler gerçekleştirmesini istemiş. 
Bir de bu kampların, “lise döneminin ergenlik denilen buhranlı döneme gelmesi sebebiyle, özellikle erkek öğrencilere yönelik olarak enerjilerini atabilecekleri içerikte ve içinde bulundukları duygusal durumlar dikkate alınarak onları motive edecek şekilde” düzenlenmesinin altı çizilmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.889 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.532 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 153 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar