Gerçek kazanan devlet

Başbakan Ahmet Davutoğlu iki hafta önce işçi, memur, esnaf, çiftçi ve işveren temsilcileriyle Çankaya Köşkü’nde bir toplantı yaptı. Orada dile getirilenlerin ortak paydasında Cumhuriyet olarak bizim 1...

Başbakan Ahmet Davutoğlu iki hafta önce işçi, memur, esnaf, çiftçi ve işveren temsilcileriyle Çankaya Köşkü’nde bir toplantı yaptı. Orada dile getirilenlerin ortak paydasında Cumhuriyet olarak bizim 1 Kasım 2015 seçimlerinin hemen sonrasında öne çıkmış görüşlerimizin tescilini bulmak mümkündü.

Biz, seçim sonucuna ilişkin olarak “korkunun iktidarı”, “korkunun zaferi” gibi başlıklar atmıştık

Başbakan’la görüşenler de ülkeye hâkim olan “korku iklimi”nden yakındılar. Bir “korku imparatorluğu”na gidişe yönelik endişelerini dile getirdiler.

Davutoğlu da bundan sonra görevlerinin tansiyonu düşürmek olduğunu ifade etti.

                                                       ***

Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı konumundaki kişinin seçim sonrası oluşan yeni resmipolitik iklimde yerinin ne olduğuna ilişkin hanidir önümüze çıkan işaretlerin tipik örneği bu: Bir “düzeltmenlik” pozisyonu!..

Aslında “düzenleyici”, düzen sağlayıcı olması gereken yürütme erkinin başındaki şahsiyete 1 Kasım-sonrası “Yeni Türkiye”de fiili olarak biçilen bu pozisyonu netleştiren başka örnekler de hanidir önümüzde.

Birileri şiddet ve dehşet sarmalında “korku”yu hâkim kılan bir “düzen”lemeye gidiyorsa çok geçmeden Başbakan’dan bir “düzeltmenlik” pratiğinin sergilenişini izliyoruz.

Kolluk kuvvetlerinden başörtülü kadınlara kelepçe, Beyoğlu’ndaki gençlere kötü muamele mi?..

Başbakan talimat verdi, inceleme başlattı!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar