‘Erkek gibi kadın!’

Yıllar önce, daha AKP’nin liberal-demokratik pozlar kestiği zamanlarda, tam da bu liberal kisveye uygun, ama “samimi” bir ismin, devlet bakanı Prof. Mehmet Aydın’ın bir televizyon söyleşisindeki sözlerini...

Yıllar önce, daha AKP’nin liberal-demokratik pozlar kestiği zamanlarda, tam da bu liberal kisveye uygun, ama “samimi” bir ismin, devlet bakanı Prof. Mehmet Aydın’ın bir televizyon söyleşisindeki sözlerini hiç unutmam. 
İlahiyat tahsilini felsefe ile de tahkim etmiş Mehmet Aydın Hoca, hem Türkiye siyasetinde kadının yeterince temsil edilmediğinden, hem de Meclis dâhil olmak üzere memleketin “eril” siyasetine damga vuran kavgalardan yakınarak şöyle demişti: 
“Keşke hayatımızda ‘kadın dili’ne daha fazla yer verebilsek!..”

***

Aydın’ın bu sözlerini şimdi TBMM’de “kadına yönelik kadın şiddeti”ni hararetle tartışır olduğumuz şu günlerde acı acı anımsıyorum!.. 
Ama o sözler sarf edildiğinde de aynı yıllarda epey bir süredir futbol tribünlerini doldurmaya başlamış kadınların haline bakıp çok da iyimser olamamıştım doğrusu... 
Çünkü futbol sahalarına da holigan şiddetini ve dehşetini önleme yolunda kadın taraftar çekme uygulamasının sonucu, “eril şiddet”in kadın eli ve “dili”yle devralınıp sürdürülmesi olmuştu.

***

Yani Mehmet Aydın’ın zannettiği gibi, hayatın içinde “kadın dili”ne daha çok yer vermek, “erkek dili”ni (ve tabii elini, kolunu, ayağını, bacağını da) hizaya sokmaya, frenlemeye, terbiye etmeye yetmiyordu. 
Aksine “kadın dili” şirazeden çıkıyor, el-kol hareketleriyle de eril küfür ve şiddet, kadınlar üzerinde de hükmünü icra ediyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.671 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar