UMUT: Uğur Mumcu Uzun Takip!

Washington Portakalı Cumhuriyet gazetesi, Uğur Mumcu Suikastı bahsinde 23 yıldır aynı gözbağcı plağı çalıyor! “Tetikçiler İslamcı idi, bağlantıları da İran'dı”...

Washington Portakalı Cumhuriyet gazetesi, Uğur Mumcu Suikastı bahsinde 23 yıldır aynı gözbağcı plağı çalıyor! “Tetikçiler İslamcı idi, bağlantıları da İran'dı” yalanını zerre kadar utanmadan tekrarlıyor.
“Casusluk” sanığı Can Dündar'ın gazetesinde 24 Ocak günkü üçüncü sayfanın manşeti şöyleydi:
“Tetikçiler yargılandı, peki arkasındakiler?” «
Mumcu Suikastı'nın perde arkasını karartmaya arka plandaki Baronsal Gladyo'nun (Eski Rejim) varlığını hasıraltı etmeye yarayan bir başlıktır, bu!
*
“Tetikçi” dedikleri isimlerin hiçbirinin cinayetle uzaktan yakından alakası veya bağlantısı yoktu…
6 Mayıs 2000 tarihindeki Umut Operasyonu ile Abdülhamit Çelik ve Yusuf Karakuş tüm Türkiye'ye Mumcu Suikastı'nın “katilleri” olarak sunulmuştu!
Tümüyle masum bu iki gence “Dinciler yaptı” senaryosu çerçevesinde iftira atılmıştı.
Muhtelif işkencelerin ardından “cinayet suçunu kabullenmeleri” istenmişti…
Mesela, Abdülhamit Çelik dokuz gün boyunca “çarmıha” gerildi! Ölüm tehditleri altında “suçu üstlenmek” zorunda bırakılmıştı.
“Uğur Mumcu'yu ben mi öldürdüm?'' başlıklı bir kitap yazan Çelik “İşkence ettiler, öldürdüm dedim. Olayla hiçbir ilgim yoktu. Cinayet günü, İstanbul'da düğünüm vardı! Ankara'ya hiç gitmemiştim!” diyor.
Mumcu Suikastı ile alakalı olarak toplam 629 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 100'den fazlasının gördüğü işkencelerin ardından “Uğur Mumcu'yu ben öldürdüm!” demek zorunda bırakıldığını söylüyor, Çelik!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 698 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 968 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 206 Okunma Leydi’nin veda ederken çıkardığı topuk sesleri… 09 Nisan 2024 | 608 Okunma Kaderin işaret taşları, çarpıcı kazılar, derin bağlantılar… 05 Nisan 2024 | 1.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar