“Ülkücü” Akşener!

Paralel Yapı'nın canla başla desteklediği Meral Akşener, MHP kurultayının toplanacağından, hemen ardından da genel başkan seçileceğinden çok emin!Dahası var: 23 Nisan'da, Bursa'da taraftarlarına hitap ederken...

Paralel Yapı'nın canla başla desteklediği Meral Akşener, MHP kurultayının toplanacağından, hemen ardından da genel başkan seçileceğinden çok emin!
Dahası var: 23 Nisan'da, Bursa'da taraftarlarına hitap ederken “Başbakan ülkücü olacak, bu ülkeyi yönetecek!” dedi.
Meral Hanım “Ülkücülüğüne” vurgu yapınca…
24 Temmuz 2001'deki iki haberi arşivden çıkarıyoruz!
Mesela, Hürriyet'teki haberin başlığı şuydu…
Meral Akşener: “Ülkücüydüm, demokrat oldum!”
Milliyet'te ise “Ülkücüydü, demokrat oldu!” başlığı atılmıştı!
Meral Hanım, bu sözleri sarf ettiğinde AK Parti'nin kurulmasına üç hafta vardı. O dönemde “Yenilikçiler” diye tanımlanıyorlardı.
DYP'den istifa ederek Yenilikçiler'e katılan Akşener, Erdoğan'ın Karadeniz gezisi esnasında Trabzon'daki bir yerel televizyona konuşmuş, “Geçmişte ülkücü olduğunu ancak şimdi demokrat yanının öne çıktığını” söylemişti.
Akşener, AK Parti'nin kurulmasına kısa bir süre kala Yenilikçiler'den de ayrılmıştı!
4 Ağustos 2001 tarihli Milliyet'te, Erdoğan'ın “Neden ayrıldı anlamadım” şeklindeki sözleri başlığa çıkarılmıştı.
Yeni partisinin adını, kurucular kurulunu, programını ve tüzüğünü karara bağlamak üzere Afyon'da bir toplantı yapan Erdoğan, Akşener için “Kendisi ile görüştüm. Bana başarılar diledi. Bu saatte ayrılmasını doğru bulmadım” diyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse… 29 Mart 2024 | 622 Okunma Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.185 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.019 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar