Uğur Mumcu’nun gazetesi!

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu diyor ki: “Solcular, Küresel Sermaye'nin hoşuna gidecek laflar ediyor. Küresel Sermaye sömürüyor, bunlar da onlara yaranıyor. Solun düştüğü hale bakın: Cumhuriyet'i ben okumuyorum...

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu diyor ki: “Solcular, Küresel Sermaye'nin hoşuna gidecek laflar ediyor. Küresel Sermaye sömürüyor, bunlar da onlara yaranıyor. Solun düştüğü hale bakın: Cumhuriyet'i ben okumuyorum, Nazlı Ilıcak okuyor!”
*
Yirmi üç yıl önce derin bir suikasta kurban giden Uğur Mumcu'nun yıllarca yazarlığını yaptığı Cumhuriyet gazetesinin günümüzdeki genel yayın yönetmeni Can Dündar casusluk gerekçesiyle Silivri cezaevinde yatıyor.
“Washington Portakalı” Cumhuriyet, Vatana İhanet Medyası'nın bir parçası olarak “konuşlanmış” vaziyette:
Bağımsız Müslüman Türkiye'ye saldırıyor!
“Kan” Dündar'ın Ecnebi Cumhuriyet'i; ABD'ye bağlı Paralel Casusluk Örgütü ile “stratejik ortak” konumunda; PKK terör örgütünün de Can'dan destekçisi!
Can'daş Cumhuriyet'in perde arkasındaki güç odağı İstanbul'daki Baronlar'dır. Yani Komprador Burjuvazi'dir.
İşte bu Baronlar, Küresel Sermaye'nin Türkiye'deki temsilcileridir.
*
Silivri Cezaevi'nin önünde Amerikancı Cumhuriyet'in Can Dündar'ına ve Erdem Gül'üne destek olabilmek için “Umut Nöbeti” tutanlar arasında Hüsamettin Cindoruk ile Altan Öymen de vardı!
30 Aralık 2015 tarihli Baronsal Hürriyet gazetesinde yayınlanan fotoğrafta ikiliyi birlikte nöbette iken gösteren enstantane fevkalade manidardır.
Türkiye, söz konusu ikiliyi “birbirine zıt gibi görünen” siyasi partilerde yıllar boyu “rol keserken” izledi!
Şimdilerde Ecnebi Cumhuriyet için aynı kadrajda buluşmaları, aslında bir elmanın iki yarısı olarak “vazife” yaptıklarının da göstergesidir. Bir başka deyişle, bağlı ve bağımlı oldukları “derin güç odağı” aynıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.177 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.014 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma Hatırlatıyorum! 19 Mart 2024 | 1.040 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar