Trump’ın favori kovboyu!

Donald Trump'ın seçim kampanyasındaki sloganı neydi? “Amerika'yı tekrar büyük güç yapalım.” İşte bu slogan, ABD'nin “son yıllarda neyi kaybettiğinin” cevabını da üzerinde...

Donald Trump'ın seçim kampanyasındaki sloganı neydi? “Amerika'yı tekrar büyük güç yapalım.” İşte bu slogan, ABD'nin “son yıllarda neyi kaybettiğinin” cevabını da üzerinde taşıyor! 1980'de başkan seçilen “Kovboy” Ronald Reagan vaktiyle “aynı sloganı” kullanmıştı.

2004 yılında hayatını kaybeden Reagan, Donald Trump'ın favori başkanıdır. Amerikan medyası, ikisini karşılaştırmaya ve aralarındaki benzerlikleri işaretlemeye devam ediyor. Trump'ın “Reagan'ın siyasi mirasının takipçisi” olacağına dair kanaatler giderek pekişiyor.

*

İkinci Bush ve ailesinin, aynı partiden Trump'a oy vermediği ve “boş oy kullandığı” CBS News'de açıklandı! Trump, Cumhuriyetçi Parti'deki adaylık yarışında iddialı rakiplerini yenilgiye uğratırken, bu yarışta hayal kırıklığına uğrayıp erkenden pes edenler arasında, eski başkan İkinci Bush'un kardeşi Jeb Bush da vardı.

Birinci (Baba) Bush, Başkan Reagan'ın iki dönem yardımcılığını yaptı. Ardından, bir dönem başkanlık koltuğuna oturdu. 1976-77'de CIA'in başkanlığını yürüten Baba Bush, 1980 başkanlık kampanyasında Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarından birisiydi; bir süre Reagan'a karşı ön seçimde yarıştıktan sonra havlu atmıştı…

Adaylık yarışı esnasında; Bush, Reagan'ın ekonomiyi bilmediğini öne sürüyordu. “Voodoo ekonomisi vaat ediyor” diyerek ona sataşıyordu. Haliyle, ekonomistler de topa girmişlerdi ve Reagan'ın “imkânsız” diye gördükleri isteklerinin ancak voodoo büyüsü yapılarak sağlanabileceğini söylüyorlardı!

Eski bir aktör olan Reagan, Birinci George Bush dâhil rakiplerini saf dışı bırakıp adaylığı garantilediğinde; Baba Bush sürpriz bir kararla başkan yardımcılığı için kulis yapmaya başlamıştı. Başlangıçta, Reagan kendisine Bush için gelenleri şu “voodoo ekonomisi” lafını hatırlatarak geri gönderiyordu. Sonrasında, Derin ABD'nin önde gelen ismi Henry Kissinger'ın araya girmesiyle işler değişti! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 450 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.779 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 972 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar