Tiryaki, nereden koşuyor?

Almanya'da televizyon stüdyosunda bile sigara içmesine izin verilen tek kişi olan eski Başbakan Helmut Schmidt birkaç hafta önce sigarayı bırakmış! Schmidt'in, tiryakisi olduğu mentollü sigaraların AB tarafından...

Almanya'da televizyon stüdyosunda bile sigara içmesine izin verilen tek kişi olan eski Başbakan Helmut Schmidt birkaç hafta önce sigarayı bırakmış! Schmidt'in, tiryakisi olduğu mentollü sigaraların AB tarafından yasaklanması ihtimali üzerine iki yüz kutu sigara stokladığı daha evvel ortaya çıkmıştı.
Hamburg'taki bir klinikte tedavi gören Schmidt'in doktoru, eski Şansölye'nin nikotin bandı kullandığını ve uzun yıllar sonra ilk kez sigarayı aramadığını açıkladı!
*
Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) başında politika yapan Schmidt, 1974-1982 arasında Almanya'nın başbakanı idi. Türkiye'nin AB'ye üye olma ihtimalini dahi sevmedi. Türkiye'ye adaylık statüsü verilmesinin “hata” olduğunu söyledi.
“60'lı yılların başından itibaren, başta Türkler olmak üzere yabancı kültürlerden işçileri Almanya'ya getirmek de hata idi” diye konuştu. Dahası var: “Sevr Anlaşması'nın imzalanmasına rağmen Türkiye'nin bölünmemiş olması da bir hatadır.” demişti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 421 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 613 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 735 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar