Suikastın talimatı nereden?

Hrant Dink Cinayeti ile alakalı 51 şüpheli hakkındaki yeni iddianamede “Dink cinayetinin Fetullah Gülen'in bilgi ve onayı dışında gerçekleşmesi mümkün değildir” tespitine yer verildi.İstanbul Cumhuriyet...

Hrant Dink Cinayeti ile alakalı 51 şüpheli hakkındaki yeni iddianamede “Dink cinayetinin Fetullah Gülen'in bilgi ve onayı dışında gerçekleşmesi mümkün değildir” tespitine yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianamede Fetullah Gülen, Ekrem Dumanlı ve Zekeriya Öz, ilk üç sıradaki şüphelilerdir.

Dink Suikastı'nın perde arkasında “tepeden tırnağa” FETÖ vardır.

***

19 Ocak 2007 tarihindeki derin cinayetten bir yıl kadar sonrasında Pennsylvania'da Fetullah Gülen'le görüşen Paralel Yapı mensubu bir Emniyetçi, kendisine “Hocam, ağabeyler bize Hrant Dink'i öldürme emrini sizin verdiğinizi söylüyor” demiştir!

Dink Suikastı'nda “görevi ihmal” suçundan yargılanan ve eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü olan Paralel polis, Pennsylvania'da Gülen ile konuştuklarını Türkiye'ye döndüğünde “dar dairedeki” arkadaşlarına anlatmıştır.

“Öldürme emriyle ilgili sözlerinin üzerine, bu derin sırrın deşifre olabileceği ihtimalinden fevkalade rahatsız olan Gülen'in fenalık geçirdiğini” de yine bu çok özel sohbette söylemiştir!

Anlaşılan o ki; Gülen verdiği bu talimatın sadece belli başlı imamlarının bilgisi dâhilinde kaldığını düşünüyordu; söz konusu Emniyet mensubunun bu sırra vakıf olmaması gerektiğini hesap ediyordu.

***

Beyaz bereli Ogün Samast, Dink'i öldürdükten sadece bir gün sonra Samsun Otogarı'nda yakalanmıştı. Gözaltında olduğu sırada Terörle Mücadele Şubesi'nde elinde tuttuğu Türk Bayrağı ile yanındaki Emniyet ve Jandarma mensupları ile birlikte poz vermişti.

Ali Fuat Yılmazer'in kendisine telefon ederek görüntüleri istediğini beyan eden dönemin Samsun İstihbarat Şube Müdürü Fikri Yalman'dır. Günümüzde Çankırı Emniyet Müdürü olan Yalman, bu bilgiyi Dink Cinayeti'ni soruşturan savcıya vermiştir.

Görüntüleri televizyonda yayınlayan Paralel Ercan Gün'dür!

Yılmazer'in pasladığı bu görüntülerin Gün'e ulaştırılmasında Mister Dumanlı başroldedir.

Paralel Yapı işte bu görüntüyü kamuoyuna sunarak, Dink Suikastı'nın “milliyetçi duygularla işlendiği” algısını kamuoyuna pazarlamıştı! Orada poz verenlerden iki Emniyet mensubu ise sürekli terfi almış isimlerdi. Bu iki polis, 15 Temmuz sonrasında FETÖ üyeliğinden açığa alındılar, sonrasında da meslekten ihraç edildiler.

***

27 Ocak 1973 tarihinde Los Angeles Santa Barbara'daki Biltmore Otel'de iki Türk diplomatı Mehmet Baydar ile Bahadır Demir'i tuzağa düşürerek öldüren Ermeni katil 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.168 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.014 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma Hatırlatıyorum! 19 Mart 2024 | 1.040 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar