“Şato” Kardeşliği!

John Coleman, “300'ler Komitesi” adlı kitabında İsviçre'yi şöyle tanımlıyor: “Çikolata ve saat üreticisi, barışçıl bir ülke değildir. Off-shore şubeleri kanalıyla gelen milyarlarca...

John Coleman, “300'ler Komitesi” adlı kitabında İsviçre'yi şöyle tanımlıyor: “Çikolata ve saat üreticisi, barışçıl bir ülke değildir. Off-shore şubeleri kanalıyla gelen milyarlarca dolarlık uyuşturucu parasını dev bankalarıyla aklayan bir ülkedir!”
*
NATO üyesi olmadığı halde; en önde gelen Gladio şebekelerinden birisi “küresel finans merkezi” İsviçre'de kurulmuştur.
Halid Özkul'un “Gizli Ordular-CIA” adlı kitabında, şu satırlar yazılıdır:
“Gladio'nun İsviçre organizasyonu P26 adı altında faaliyete geçmişti. Örgüt, 1990'da ortaya çıkarıldı. İsviçre'de Karanlıklar Ordusu Skandalı ile ünlenen kişi P26'nın eski şefi Albay Backmann'dı. Albay'ın yakın dostları arasında emekli orgeneral Turgut Sunalp de vardı…”
Mason locasındaki unvanı ile “Doktor Backmann”ın, o yıllarda Montreux kentinin Caux kasabasındaki şatosunda Avrupa'nın muhtelif yerlerinden gelen çok önemli misafirleri ağırladığından, bu misafirler arasında Kasım Gülek'in de yer aldığından; yine Özkul'un adı geçen kitabında bahsediliyor!
*
CIA'in kurduğu (Güney Kore kökenli) Moon tarikatının Türkiye temsilciliğini de yapmış olan, CHP'nin eski genel sekreterlerinden “Mason” Kasım Gülek (1905-1996); İtalya'da Como gölü kıyısındaki Bellagio Şatosu'nun tıpkısı bir “dinlenme merkezi” inşa etmek istemiş, ancak bu arzusunu gerçekleştirememiştir.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse… 29 Mart 2024 | 439 Okunma Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.184 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.019 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar