Sam Amca’larına bir yenilgi daha yazıldı...

CIA Direktörü Pompeo’nun Venezuela’da hükümete devirmeye çalıştıklarını üstü kapalı olarak dile getirmesinden günler sonra bu ülkede yaşanan darbe girişimi bastırıldı.Bir hafta...

CIA Direktörü Pompeo’nun Venezuela’da hükümete devirmeye çalıştıklarını üstü kapalı olarak dile getirmesinden günler sonra bu ülkede yaşanan darbe girişimi bastırıldı.

Bir hafta önce “Diktatörlere artık diktatörlük de yetmiyor” başlıklı yazısında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya “saydıran” Birleşik Amerika’nın Sesi Ertuğrul; Venezuela’daki darbe kalkışmasının başarısızlığa uğramasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Ertuğrul’un Sam Amcası’nın Çocukları (aynen 15 Temmuz’da Türkiye’de olduğu gibi) Venezuela’da da başaramadılar.

Haydut Devlet ABD, son bir yıl itibarıyla ikinci kez yenildi!

*

Maduro, Amerikan yönetiminin kendisine karşı aldığı yaptırım kararına esaslı bir tepki göstermiş ve “İmparatorun (Trump) tehdit ve yaptırımları beni bir an bile yıldıramaz. İmparatordan gelen emirleri dinlemiyorum, hiçbir zaman da dinlemeyeceğim” demişti. (2 Ağustos 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 553 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.800 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 972 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar