Püskevit!

İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesi, yüzde 41'le seçimi kazanmış AK Parti'yi sanki “ağır yenilgi almış” gibi gösteren “akla ziyan” Algı Harekâtı'na manidar bir cevap oldu....

İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesi, yüzde 41'le seçimi kazanmış AK Parti'yi sanki “ağır yenilgi almış” gibi gösteren “akla ziyan” Algı Harekâtı'na manidar bir cevap oldu. Yüzde 41'in karşılığı olan 258 milletvekilinin ne manaya geldiğini dördüncü turda gördüler.

Meclis başkanlığı seçiminin neticesi “AKP'ye karşı üçlü blok” hayallerini çöpe attı. Daha evvelden, bu planın hayata geçirilemeyeceği anlaşılmıştı. Meclis'teki seçim sonucuyla da “vaziyet” tescillendi.
AK Parti adayının başkan seçilmesinde MHP belirleyici oldu. Oyunu bozan, Devlet Bahçeli'dir. Dört dakika görüştüğü İsmet Yılmaz'ın seçilmesini sağlayan, elli dakika görüştüğü CHP adayı Deniz Baykal'ın da kaybetmesini temin eden Bahçeli'nin tavrıdır.
MHP, Çankaya Seçimi'ndeki “Çatı Ortağı” CHP'nin adayını Meclis Başkanlığı müsabakasında devre dışı bıraktı.
Kendilerine bozuk çalan CHP'ye “Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na Meclis seçiminde neden destek vermediniz?” sorusuyla yaptıkları kontra atak mı, daha ziyade ikna edicidir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.179 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.019 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma Hatırlatıyorum! 19 Mart 2024 | 1.040 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar