Locaefendi’nin hezimeti…

Siyasi tarihimizde bir parti ilk kez dördüncü kez 'tek başına' iktidara geldi. Böylelikle, beşinci kez bir genel seçimden birinci parti çıkmayı da başardı. 1 Kasım'da yüzde 49.5'luk oy yüzdesi elde eden AK Parti...

Siyasi tarihimizde bir parti ilk kez dördüncü kez 'tek başına' iktidara geldi. Böylelikle, beşinci kez bir genel seçimden birinci parti çıkmayı da başardı. 1 Kasım'da yüzde 49.5'luk oy yüzdesi elde eden AK Parti, 12 Haziran 2011 genel seçimindeki en iyi derecesini yarım puan eksiği ile tekrarladı.

Sadece beş ay önce 7 Haziran'da yüzde 41'le kazandığı seçim galibiyeti tek başına iktidarı getirmediği için, AK Parti'yi “mağlup ilan edenlerin” alayı dün sandıktan çıkan sonuçlarla nakavt oldular. Büyük bir hezimete uğradılar.
Muhalefet partilerinden CHP yerinde saydı. MHP yüzde 4'lük bir oy kaybına uğradı. HDP ise çok az bir farkla barajın altında kalmaktan kurtulurken yüzde 2.5 oy yitirdi.

AK Parti, 7 Haziran'a kıyasla yüzde 9 civarındaki bir oy artışıyla tahminlerin hayli üzerine çıkarken, öncelikle MHP tabanından oy aldı.

Bir başka deyişle, MHP'ye kaptırdığı oyları yeniden elde etti…
Devlet Bahçeli'nin, koalisyondan itina ile uzak duran şu “Mister No” siyasetinin, AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara gelişindeki en önemli faktörler arasında yer aldığına kuşku yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 421 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 613 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 735 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar