Korsan bildirideki o vurgudan, Netflix dizisindeki o repliğe yol gider!

Designated Survivor adlı dizinin 16 Kasım 2017 tarihinde yayınlanan bölümünde Kiefer Sutherland’in canlandırdığı ABD Başkanı Tom Kirkman “Demokratik ve laik bir Türkiye için, şu an Nuri Şahin tek...

Designated Survivor adlı dizinin 16 Kasım 2017 tarihinde yayınlanan bölümünde Kiefer Sutherland’in canlandırdığı ABD Başkanı Tom Kirkman “Demokratik ve laik bir Türkiye için, şu an Nuri Şahin tek gerçekçi umut” diyordu!

ABD yapımı dizinin İkinci Sezon Yedinci bölümünde sahne alan Nuri Şahin karakteri Fetullah’ı resmediyordu…

Terörist Elebaşı, bu karakter üzerinden “demokrat bir düşünür!” hatta “demokrasi havarisi bir kahraman!” gibi gösteriliyor; “darbe girişimiyle hiçbir ilgisi olmayan biriymiş gibi!” sunuluyordu. Velhasıl, Netflix’te de yer alan dizide FETÖ propagandası gırla gidiyordu!

***

Hollywood “sefer görev emri” aldığında; Pentagon’la birlikte çalışır: Güdümlüdür…

Derin Amerika; sinemayı da, TV dizilerini de Psikolojik Savaş’ın gözde vasıtası olarak tepe tepe kullanır: Kapı gibi gerçekleri çarpıtmak, perdelemek, hasıraltı etmek için devreye girerler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 717 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 425 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 614 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar