Kaçan kaçana…

Can'daş Cumhuriyet'in dünkü nüshasında İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in yazısı yayınlandı. Ankara ziyaretini son anda erteleyen Zarif, Cumhuriyet için kaleme aldığı yazıda “ABD'nin...

Can'daş Cumhuriyet'in dünkü nüshasında İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in yazısı yayınlandı. Ankara ziyaretini son anda erteleyen Zarif, Cumhuriyet için kaleme aldığı yazıda “ABD'nin Irak'ı işgalinin DAİŞ'i ortaya çıkardığına” dikkat çekiyordu!
Ankara'ya DAİŞ iftirası atmayı neredeyse günlük spor haline getiren “Özel Harp Gazetecisi” Can Dündar, önceki gün İran Dışişleri Bakanı'nın makalesini yayınlayacaklarını ilk sayfadan duyurmuştu. Orada, İran'dan “ABD ile yaptığı anlaşmalardan sonra dünyanın gözünün çevrili olduğu ülke…” diye söz ediliyordu.
Cumhuriyet gazetesi, İran'ı “Uğur Mumcu suikastının ardındaki devlet” olarak yıllardır gözleri kapalı suçlayan bir gazetedir; İran, şimdilerde 'ABD ile anlaşma imzaladı' diye birdenbire “cici” oldu:
Ecnebi Cumhuriyet, Washington'a göre hizaya geçer!
Ayrıca…
Tahran, Suriye konusunda Ankara ile zıtlaşan bir politika izliyor ya; İran'ın bu çizgisi, Bağımsız Müslüman Türkiye'nin yeminli karşıtı Cumhuriyet gazetesinin çok hoşuna gidiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse… 29 Mart 2024 | 597 Okunma Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.185 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.019 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar