İsrail’in Sözcü’sü 2016’da neden falcılığa soyundu?

Burak Akbay'ın sahibi olduğu Sözcü gazetesinin “2016 Falınız” başlığıyla yayınladığı “Bulmaca”da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir beddua, bir de ağır hakaret yer alıyordu....

Burak Akbay'ın sahibi olduğu Sözcü gazetesinin “2016 Falınız” başlığıyla yayınladığı “Bulmaca”da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir beddua, bir de ağır hakaret yer alıyordu. Terör Devleti İsrail'in yandaşı ve yalakası Sözcü “subliminal” yani “bilinçaltı” mesajlar çalıştı! Bulmaca kıyafetiyle açtıkları falda “Öl Recep” yazıyordu!

Gelen tepkiler üzerine ertesi gün ilk sayfadan yayınladıkları “Açıklama” ise evlere şenlikti. “Recep adının yer aldığı satır başına tesadüfen ve sehven (Ö) ve (L) harfleri gelmiş” de; bundan “ölüm tehdidi” gibi farklı anlamlar çıkarmamak gerekirmiş, falan filan!
O “Bulmaca”nın son iki satırında “kol kola veren” harflerle oluşan her iki sözcük de asla “yanlışlıkla, dalgınlıkla, unutkanlıkla” veya “tesadüf eseri” bir araya gelmiş değildir. İtina ile yan yana getirilmiş, oraya “özellikle, bilerek isteyerek, kasten” yazılmıştır!
Bulmaca kılıklı beddualı ve küfürlü “fal” bizatihi o sözcükleri oraya yazabilmek için açılmıştır! Bunu da, en iyi malum bulmacayı Sözcü'nün ilk sayfasına yerleştiren genel yayın yönetmeni biliyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 721 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 425 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 614 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar