Hiçbiri Partisi!

Bahçeli, Davutoğlu'nun dört önerisini de reddetti: AK Parti-MHP koalisyonuna da; süresi sınırlı seçim hükümetine de; azınlık hükümetine de; erken seçime de “Hayır” dedi. Yani? e) Hiçbiri...

Bahçeli, Davutoğlu'nun dört önerisini de reddetti: AK Parti-MHP koalisyonuna da; süresi sınırlı seçim hükümetine de; azınlık hükümetine de; erken seçime de “Hayır” dedi. Yani? e) Hiçbiri şıkkını işaretledi.
“Gövdesi” ne kelime; “elini” dahi taşın altına koymadı.
PKK terörünün yoğunlaştığı bir dönemde, MHP'nin AK Parti ile koalisyonu kafadan reddetmesi dikkat çekici bir tavırdır. Bu durumun izah edilebilir bir yanı yoktur.
*
MHP mi, “koalisyondan kaçan parti” fotoğrafı vermiştir…
Erken seçimi istemediğini de beyan etmiştir.
İşin enteresan tarafı, erken seçimi “mecburi istikamet” haline getiren de MHP'nin kritik tercihidir!
Bahçeli'nin partisi, siyasette ne zamana kadar “Hiçbiri” diyebilecektir?
Türkiye, şimdi doludizgin erken seçime daha doğrusu “tekrar seçime” gidiyor.
Önümüzdeki bu seçimde, şayet sandıktan 7 Haziran'dakine benzer bir tablo çıkarsa; MHP yine aynı “Alayına hayır!” tavrını sürdürebilecek midir?
*
Cumhurbaşkanı'nın, en başından beri; AK Parti'nin de en azından son tahlilde erken seçimden yana “konuşlandığı” hususu öne çıkarılıyor.
Bu değerlendirmeler, bir yere kadar tamam da; netice itibarıyla erken seçime gidiliyor olmasında MHP'nin “Hiçbiri” kararı “belirleyici” olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 486 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.779 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 972 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar