Fevkalade derin mevzular

Aytunç Altındal'ın “Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri” adlı kitabının 25. sayfasında şu satırlar yazılıdır: “Vatikan, 'Ateizme karşı birlikte mücadele' yemi ile 'Dinlerarası Diyalog'...

Aytunç Altındal'ın “Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri” adlı kitabının 25. sayfasında şu satırlar yazılıdır: “Vatikan, 'Ateizme karşı birlikte mücadele' yemi ile 'Dinlerarası Diyalog' oltasını Türkiye ve İslam âlemine attı. Fakat Papa 2. Jean Paul'ün 'Dürüst ateistler cennete gider' sözü, hem ateizmin kaynağının kim olduğunu, hem de bu oltanın ne anlama geldiğini bir kez daha ortaya koydu.”
*
Soğuk Savaş döneminde ABD ve NATO'nun “Komünizmle Mücadele” konseptinin önde gelen destekçileri arasında Vatikan da yer alıyordu.
1963'te 25 yaşında iken, Komünizmle Mücadele Derneği'nin Erzurum'daki şubesini açan Mister Locaefendi'dir. Graham Fuller da CIA'in Türkiye Masası'ndaki “görevine” 1964'te başlamıştır!
1965'te tamamlanan İkinci Vatikan Konsili'nde alınan kararlar çerçevesinde; Papalık, başta Türkiye'de artı o dönemde Sovyetler Birliği içinde yer alan Türk cumhuriyetlerinde ve bütün Ortadoğu'da “Hıristiyanlaştırma faaliyetlerine” hız vermişti!
28 Ekim 1965'te Papa Altıncı Paulus'un onayı ile ilan edilen Dinlerarası Diyalog projesi, Papalığın “Üçüncü Binyıl” hedefi olarak açıklanmıştı!
Vaktiyle CIA'in kurduğu “Moon Tarikatı” da “Komünizmle Mücadele” sürecinde “vazife” yaptı! Derin örgütün asıl ismi “Dünya Hıristiyanlarını Birleştirmek İçin Kutsal Ruh Cemiyeti”dir. Moon tarikatının Türkiye'deki ilk temsilcisi CHP'li “Mason” Kasım Gülek'ti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 113 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 980 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 433 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma Hatırlatıyorum! 19 Mart 2024 | 1.040 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar