Ertuğrul’un kankası Diekmann nasıl tik tak ediyor?

Atlantik Brücke, Almanya'daki yaklaşık altı yüz bin dernekten birisi; kimlerin kurduğuna ya da üye listesine bakıldığında çok özel ve sıra dışı bir dernek olduğu görülüyor.Amerika...

Atlantik Brücke, Almanya'daki yaklaşık altı yüz bin dernekten birisi; kimlerin kurduğuna ya da üye listesine bakıldığında çok özel ve sıra dışı bir dernek olduğu görülüyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nin sömürgesi konumundaki Almanya'da 1952 yılında John Mc Cloy'un teşviki ile “özel örgüt” olarak kurulmuş, Atlantik Brücke!
Mc Cloy, vaktiyle Almanya'daki ABD işgal kuvvetlerinin en önde gelen adamı (Yüksek Komiseri) imiş…
İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemde Dünya Bankası Başkanlığı yapan; “Küresel Baron” Rockefeller'ın sahipliğindeki Chase Manhattan Bank'ın Yönetim Kurulu Başkan olan; CFR'ın başında da bulunmuş “derin bir simadan” söz ediyoruz.
Ayrıca, JFK Suikastı'ndaki gerçeklerin örtbas edilmesini büyük bir gayretle sağlayan Warren Komisyonu'nun üyesiydi.
*
Atlantik Brücke'nin yönetim kurulunda 'Onursal Başkan' sıfatıyla CDU'nun (Hıristiyan Demokrat Birliği) eski federal hazine yöneticisi Walter Leiser Kiep bulunuyor. 
Kiep, 1984 ile 2000 yılları arasında Atlantik Brücke'nin yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. Derin derneğin şimdiki başkanı ise CDU'lu siyasetçi Friedrich Merz'dir. 
Merz, David Rockefeller'ın kurduğu Trilateral Komisyon'un da üyesidir.
Atlantik Brücke'nin binası, CDU'nun başkanı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in evine komşu binadadır! 
Şansölye Merkel de Atlantik Brücke üyesidir ve derneği övücü konuşmalar yapmaktan dolayı yorulmamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 689 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 612 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.042 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 735 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar