Enteresan bağlantılar

İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisinin, 1 Kasım'da yapılacak tekrar seçimde HDP için oy isteyeceğini öngörmek hiç de zor değil: 7 Haziran seçiminden önce “Neden Kürtlere oy vermek gerekir?”...

İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisinin, 1 Kasım'da yapılacak tekrar seçimde HDP için oy isteyeceğini öngörmek hiç de zor değil: 7 Haziran seçiminden önce “Neden Kürtlere oy vermek gerekir?” başlıklı bir yazıyla HDPKK için seferber olmuş; Türkiye için itina ile karanlık tablo çizmiş bir dergiden söz ediyoruz.

2011'deki genel seçimde CHP için oy isteyen İngiliz dergisi, iki yıl önce de “Erdoğan'ın sonu Menderes gibi olacak” diyordu! Erdoğan'ı padişah kıyafetiyle gösteren kolaj bir kapakla çıkmışlar, “Demokrat mı, Sultan mı?” başlığını atmışlardı.
Önce Gezi Kalkışması'nın, ardından da 17 Aralık Paralel Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından dolayı, The Economist'in “karalar bağladığını” söylemeye gerek var mı?
*
İngiliz yayıncı Pearson, The Economist'teki yüzde 50'lik hissesini birkaç hafta önce İtalyan Agnelli ailesine sattı.“Derin İtalya” diye anılan Agnelli'ler bu anlaşma ile haftalık derginin en büyük hissedarı oldu. Otomotiv devi FIAT'ın sahibi Agnelli ailesinin günümüzdeki varisi John Elkann, bu gelişmeden önce de The Economist'in yönetim kurulunda yer alıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse… 29 Mart 2024 | 12 Okunma Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.179 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.019 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar