“Durduğunuz kabahat!”

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD ve NATO’dan sonra bu defa da Almanya’ya sert çıktı. Partisinin Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada “Almanya’nın askerleri İncirlik’ten bu hafta veya önümüzdeki...

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD ve NATO’dan sonra bu defa da Almanya’ya sert çıktı. Partisinin Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada “Almanya’nın askerleri İncirlik’ten bu hafta veya önümüzdeki hafta çekilecekmiş. Durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun! Ürdün’e mi gidiyorsunuz, Fizan’a mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz!”  dedi.

*

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik pazarlığı için Türkiye’ye geldi ve eli boş döndü.

Alman vekillerin İncirlik Üssü’nü ziyaretine izin verilmesini isteyen Gabriel’e “Evvela, PKK’nın faaliyetlerini durdurun, FETÖ’cüleri de iade edin” denilmişti.

Alman devleti, Ankara’nın bu taleplerini yerine getirmeye yanaşmıyor. Türkiye’ye saldıran terör örgütlerini pamuklara sarmış, himayeye devam ediyor.

Bahçeli, dünkü konuşmasında bu durumu               “Almanya’nın bir yandan FETÖ’cülere diğer yandan PKK’ya desteği iki ülke arasındaki ilişkileri geren meydan okuma halidir. Almanya Dışişleri Bakanı’nın suya sabuna dokunmayan sözleri kuşku ve tereddütlere yol açmıştır” şeklindeki sözleriyle işaretledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 575 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.823 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 974 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar