Derin fotoğraflar…

CIA tarafından kurulan Moon tarikatının Türkiye'deki ilk temsilcisi olan Kasım Gülek'in Ankara Bahçelievler'deki evinin duvarında asılı bir fotoğraf vardı: Atatürk'ün son yıllarında Ankara'daki bir baloda...

CIA tarafından kurulan Moon tarikatının Türkiye'deki ilk temsilcisi olan Kasım Gülek'in Ankara Bahçelievler'deki evinin duvarında asılı bir fotoğraf vardı: Atatürk'ün son yıllarında Ankara'daki bir baloda çekilmiş bu fotoğrafta, iki genç dans ediyordu: Resimdeki ikili mi; Kasım Gülek ile Zsa Zsa Gabor'dan başkası değildi!
Macar asıllı Amerikalı aktris Gabor, 1936-1941 yılları arasında yaşadığı Ankara'da devleti yönetenlerle, siyasetçi ve diplomatlarla yakınlık kurmuştu. 1937'de siyasetçi Burhan Asaf Belge ile olan ilk evliliği 1941'de son bulmuştu. Sonrasında yedi defa daha evlendi.
Zsa Zsa Gabor, Belge'den boşandıktan sonra ABD'ye dönmüş ve Amerikan istihbaratına Türkiye hakkında bilgi vermiştir!
Gabor'un, ABD tarafından “yerleştirilmiş” bir eleman olarak o yıllarda Ankara'da “çok özel bir görev” yaptığı anlaşılıyor.
“Askeri İstihbarat Bölümü, Genelkurmay Harp Dairesi”ne hitaben yazılan 1 Ocak 1944 tarihli raporda “Gabor'un sunduğu bilgiler” değerlendiriliyordu.
“Türk Ordusu'nun siyasi sempatilerinden Panislamizm'e kadar” belli başlı konularda Amerikan makamlarına geniş bilgi veren “eleman” Gabor; “Türkiye'yi yöneten liderlerin, geri kalmış bir halkı modernleştirebilmenin çaresi olarak dini yok etmeyi amaçladıklarını, modernleşmenin de ancak halkı İslam dinine yönelten bağları kesmekle mümkün olabileceğini” işaretliyordu!
Söz konusu istihbarat raporunun tarihi, ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nın gidişatını değiştiren Normandiya çıkarmasından beş ay öncesine rastlıyor. Normandiya çıkarmasından sadece beş gün sonra ise (11 Haziran 1944) başkent Ankara'daki derin “Üst Yapı” İngiltere'den ABD'ye devrediliyordu! Cumhurbaşkanı İsmet İnönü idi…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 576 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.827 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 974 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar