“Çoktan Seçmeli” Medya Sınavı’na buyurun!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Tamer Korkmaz'ın bugünkü (13.05.2022)''“Çoktan Seçmeli” Medya Sınavı’na buyurun!'' başlıklı yazısı.

Madem muzip bir sınav var: Biz de, eski mi eski bir öğretmen repliğini hatırlayalım…

Bir nevi baskın gibi, aynen şöyle derlerdi:

“-Çıkarın kâğıtları, yazılı yapıcam!”

Bizimkisi “baskın” değil; üstelik fevkalade eğlenceli:

“Öyle bir oyun düşünün ki, tüm oyuncular aynı ekipten” antetli sınavımıza hoş geldiniz!

-Hazırsanız, başlıyoruz…

BİRİNCİ SORU: “Şahsen Tayyip Erdoğan beni utandırıyor. Seçtiği bayağı kelimeler yüzümü kızartıyor. Bu ülkeye aidiyet hissimi zayıflatıyor…

Başbakan’ın entelektüellik kırıntısı dahi bulunmayan kaba ve cahil üslubu, delikanlılık kavramı ile kurduğu sağlıksız bir ilişkinin ürünüdür…”

20 Kasım 2009 tarihli Akşam gazetesinde bunları yazdıktan bir süre sonra aldığı “Sefer Görev Emri” ile birlikte birdenbire “Yandaş Gazeteci” rolüne bürünen pek meşhur aktris kimdir?

A) Nurseli İdiz

B) Nefise Karatay

C) Nur Fettahoğlu

D) Nagehan Seyahat!

İKİNCİ SORU: FETÖ’nün organize ettiği “Şike Kumpası” döneminde “Bu memlekette bir gün Zekeriya Öz’ün heykeli dikilecektir” diyen ünlü Pensilvanyalı heykeltıraş kimdir?

A) Rasim Michelangelo

B) Ozan Rodin

C) Gian Lorenzo Kütahyalı

D) Sarı-Kırmızı eşofmanlı ROK!

ÜÇÜNCÜ SORU: Ahmet Altan’ın yönettiği Taraf’ta iken “George Soros, muhterem bir insandır” yazısıyla dikkat çeken günümüzün Sabah yazarı kimdir?

A) George Washington

B) George Dabılyu Bush

C) George Clooney

D) Melih Golden Arrow!

DÖRDÜNCÜ SORU: Paralel Rauf Atilla Polat’ın adını “müstear isim” olarak kullanan FETÖ Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil’e, Haber X adlı siteyi yönettiği dönemde köşe açan meşhur “Sosyal Medya Maydanozu”kimdir?

A) Sarı Kovboy Donald Trump’ın Twitter yasağını kaldıracağını açıklayan Elon Musk

B) Twitter kullanıcısı Mr.Secondvirus’un Şahsi Maymunu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.175 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.014 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma Hatırlatıyorum! 19 Mart 2024 | 1.040 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar