“Çetin ceviz bir mevzu” olarak Çetin Bey Cinayeti!

Dün, Çetin Emeç Suikastı'nın yirmi yedinci yıldönümüydü. 7 Mart 1990'da derin bir cinayete kurban giden Hürriyet'in eski genel yayın yönetmenlerinden Emeç, Zincirlikuyu'daki kabri başında...

Dün, Çetin Emeç Suikastı'nın yirmi yedinci yıldönümüydü. 7 Mart 1990'da derin bir cinayete kurban giden Hürriyet'in eski genel yayın yönetmenlerinden Emeç, Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı.
Geçtiğimiz hafta Sedat Ergin'in yerine Hürriyet genel yayın yönetmenliğine getirilen Fikret Bila, anma töreninde yaptığı konuşmada “Emeç suikastının arkasındaki karanlık halen aydınlanmamıştır” diye konuştu. Bu minvalde Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu cinayetlerinden de söz etti.
*
Ertuğrul Özkök, Enis Berberoğlu ve Sedat Ergin…
Çetin Emeç öldürüldükten sonraki yıllarda Hürriyet'i yönettiler.
Derin suikastın arka planını hiç deşmediler.
Arzın merkezine hiçbir zaman, hiçbir surette seyahat etmediler.
Tersine, Çetin Emeç suikastının perde arkasının itina ile hasıraltı edilmesi manasına gelen “birçok yayına” imza attılar.
“İslamcılar veya dinci örgütler yahut İran yaptı” yollu çok sayıda manşet çaktılar!
-Böylelikle hakikati perdelediler.
*
Aydın Doğan denilen şahsın Baronsal Hürriyet'i mi?
Abdi İpekçi'den Çetin Emeç'e; Hiram Abas'tan Uğur Mumcu'ya; Muammer Aksoy'dan Bahriye Üçok'a; Ahmet Taner Kışlalı'dan Necip Hablemitoğlu'na kadar uzanan bir dizi “faili meşhur!” suikastın üzerine bir türlü gitmedi!
Özellikle gitmedi! Gidemez, gitmez!
Fikret Bila döneminde de bu yolda değişen hiçbir şey olmayacak!
Bunca yıllık gazetecilik kariyerinde…
Bila'nın gözleri, derin cinayetlerin ardındaki gerçeğe “sımsıkı kapalı” kaldı!
Yani? Onun da “iyi hal kâğıdı” yoktur.
*
Kaldı ki, Hürriyet'te Sıcak Patates türünden konulara asla girilmez!
Neden mi girilmez?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 421 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 613 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 735 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar