Beklenmeyeni bekleyin…

Dündar’ın da, Heraklit’İn epigramını göz ardı ettiğini söyleyebiliriz.

Filozof Heraklit “Beklenmeyeni bekle!” demişti. Medyamızın uzatmalı Jack Nicholson’ı Güneri Cıvaoğlu’nun, Heraklit’in bu müthiş epigramını göz ardı ettiği anlaşılıyor.

Nasıl mı? Oynatalım

Güneri Nicholson, geçen yıl tüm zamanların en etkili siber saldırısına uğrayan ve hayati bir yara alan ABD’nin başına gelen devasa felaketi Rusya’ya bağlıyor. (Milliyet, 17 Haziran 2021)

Putin-Biden zirvesinden yola çıkarak yazdığı yazıda; Nükleer Savaşı iki tarafın da asla göze alamayacağından hareketle, işte bu dehşet dengesini “Caydırıcılık” örneği olarak işaretliyor.

Buna mukabil, siber silah cephaneliğinin kullanılmasını önleyecek bir caydırıcı unsurun olmadığını da yine isabetle hatırlatıyor.

SÜPER GÜÇ PARDON “SÜPER DALGA”

Rusya’nın 2016’daki ABD seçimlerine siber müdahalesi hakkındaki iddialar patladığında; buna ancak seçim sonucu belli olduktan sonra tepki gösterilebildiğine değinirken yazdıkları da pek manidardır:

“Rus diplomatların sınır dışı edilmesi, bazı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.673 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 731 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 970 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 207 Okunma Leydi’nin veda ederken çıkardığı topuk sesleri… 09 Nisan 2024 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar