“Başkan” Yardımcısı!

Sürpriz yok: Olması da mümkün değildi. “Yeni Başbakan kim olacak?” yollu toto oynansa da; Ahmet Davutoğlu'nun çekilme kararını açıkladığı andan itibaren Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel...

Sürpriz yok: Olması da mümkün değildi. “Yeni Başbakan kim olacak?” yollu toto oynansa da; Ahmet Davutoğlu'nun çekilme kararını açıkladığı andan itibaren Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacağı belliydi.
Yıldırım, “Tek Seçici” konumundaki Cumhurbaşkanı'nın tercihidir.
Erdoğan'ın “başından beri” farklı bir ismi düşünmediğini söyleyebiliriz.
“Yarı Başkanlık” sistemi “fiilen” uygulanmaya başlıyor.
AK Parti tarafından 22 Mayıs'taki Olağanüstü Kongre'de Genel Başkan adayı olarak ilan edilen Binali Yıldırım, pratikte bir nevi Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya “Başkan Yardımcısı” gibi bir Başbakanlık yürütecek. Bu yeni durumun, AK Parti'nin icraatına ve sandığa nasıl yansıyacağını bekleyip göreceğiz.
*
ON BEŞ YIL SONRA ANİDEN 'ÜLKÜCÜ' OLUVERDİ!
AK Parti'nin 14 Ağustos 2001'de kurulmasından kısa bir süre evvel “Yenilikçi Hareket” içinde yer alan, ancak partinin isminin ve programının belli olmasına birkaç gün kala oradan ayrılan DYP'nin eski bakanı Meral Akşener; aradan on beş yıl geçtikten sonra “MHP'ye genel başkan” yapılmak isteniyor!
24 Temmuz 2001 tarihinde Trabzon'da “Ülkücüydüm, demokrat oldum” diye konuşan Akşener; 23 Nisan 2016'da Bursa'da “Başbakan ülkücü olacak, bu ülkeyi yönetecek!” diyordu!
Akşener, “MHP'nin başına geçmesi durumunda yüzde 25 oy alacağını” iddia ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 601 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 611 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.001 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 735 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar