“Başbakan olacağım” diyordu. Olamadı. Şimdi de…

Koray Aydın, “2019’da Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak” dedi. Malumun ilamıdır. Amerikan dış politikasına yön veren Foreign Policy dergisi, geçtiğimiz Nisan ayında dört sayfa methiye...

Koray Aydın, “2019’da Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak” dedi. Malumun ilamıdır. Amerikan dış politikasına yön veren Foreign Policy dergisi, geçtiğimiz Nisan ayında dört sayfa methiye sıraladığı Akşener’in adaylığını “Erdoğan’ı korkutacak potansiyeli var” diyerek bir bakıma ilan etmişti!

Akşener’in adaylığını, öncelikle “Erdoğan’ın 2019’daki seçimi ilk turda kazanmasını engellemek ve seçimin ikinci tura kalmasını sağlamakla” alakalı olarak değerlendirmek gerekiyor.

Akşener, MHP’deki artı AK Parti’deki milliyetçi oyların bir kısmını hedefleyecektir…

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldığı takdirde; Erdoğan’ın karşısına çıkacak olan ilk turun ikincisi olan aday etrafında bir blok, bir “karşıt cephe” oluşturmak suretiyle seçimi kazanma hesabı yapacaklardır.

Washington’a bağlı Komprador Burjuvazi ile Paralel’in 2019’daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi planının bu minvalde seyredeceği anlaşılıyor.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 6 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.774 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 972 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar