“AKP seçmeni, benim müşterim değil!”

Başlıkta yer alan sözlerin kime ait olduğunu aşağıdaki satırlarda okuyacaksınız! Öncesinde, “Doğan Yayın İlkeleri Kurulu” toplantısının açılışında konuşan Aydın...

Başlıkta yer alan sözlerin kime ait olduğunu aşağıdaki satırlarda okuyacaksınız! Öncesinde, “Doğan Yayın İlkeleri Kurulu” toplantısının açılışında konuşan Aydın Doğan'ın neler söylediğine kulak vermemiz gerekiyor:
“Toplantımızın başında, gurubumuzun yayın politikalarının milletimizin bütün kesimleri tarafından onaylandığını gösteren saygın bir araştırmanın sonuçlarından söz etmek istiyorum…
ABD düşünce kuruluşu German Marshall Fund desteğiyle Türkiye'de yapılan araştırmada grubumuzun iki yayın organı Hürriyet ve Posta iki alanda da en üst sırada yer aldı. Bu alanlardan birincisi, 'en fazla haber alınan gazete' kategorisidir. İkinci alan ise, 'siyasi parti taraftarlarının tercih ettiği gazete' kategorisi: bu alanda Hürriyet ve Posta, dört farklı partiye oy veren (AK Parti, CHP, MHP, HDP) vatandaşlarımızın tercih ettikleri gazeteler oldular. Tarafsızlık algısı bakımından her iki gazetemiz önde geldi, bu bakımdan çok önemlidir…”
*
Bu satırlar, Aydın Doğan'ın sihirbazlık mesleğindeki yeteneğini gösteriyor!
Evvela, Baronsal Hürriyet ve Posta ikilisinin yayın politikaları milletimizin bütün kesimleri tarafından tasdik edilmiş olsaydı; Doğan Grubu'nun “Aman ha, tek başına iktidara gelmesin!” diye kırk takla attığı AK Parti yüzde 49.5'lik parlak bir seçim zaferi elde edemezdi!
7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri öncesinde başta Hürriyet ve Posta olmak üzere Doğan Medyası'nın yayınları incelendiğinde; AK Parti'ye nefreti zirveye çıkan grubun HDP ve CHP için seferber olduğunu görebilmek hiç de zor değildir.
7 Haziran öncesinde CNN Türk ekranlarında uzunca bir süre asılı kalan alt başlıkta “HDP'ye oy ver, kurtul” repliği okunuyordu…
Doğan Haber Ajansı da “Diktatörden hesap sorun, oyunuzu HDP'ye verin” diye tweet atmıştı!
“Unutuldu; geldi geçti” sanılmasın!
*
Aydın Bey'in söz konusu anketin sonuçlarından yola çıkarak sözünü ettiği “tarafsızlık” mı; göz boyamadan, bu yolda algı oluşturmaktan ezcümle hikâyeden ibarettir.
German Marshall Fund'ın himayesindeki “Al gülüm, ver gülüm” tarzındaki şu anketin sonuçları; iddia ettikleri gibi Hürriyet'i “partiler üstü gazete” yapmaz!
Ecnebi Hürriyet, partiler üstü bir gazete olsaydı; son iki seçimdir bariz bir biçimde 'canla başla' Terör Partisi'ni yani HDPKK'yı desteklemezdi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 663 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 968 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 206 Okunma Leydi’nin veda ederken çıkardığı topuk sesleri… 09 Nisan 2024 | 607 Okunma Kaderin işaret taşları, çarpıcı kazılar, derin bağlantılar… 05 Nisan 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar