Ayaklarımızın altında…

“Çekildiğimiz hiçbir toprak parçasında, hiçbir coğrafyada huzur yoktur, umut yoktur, adalet yoktur, barış yoktur, saadet ve selamet yoktur. Ahımızı alanlar, bu dünyada gün yüzü görmemişlerdir....

“Çekildiğimiz hiçbir toprak parçasında, hiçbir coğrafyada huzur yoktur, umut yoktur, adalet yoktur, barış yoktur, saadet ve selamet yoktur. Ahımızı alanlar, bu dünyada gün yüzü görmemişlerdir. İlelebet göremeyeceklerdir.

Bu nedenle, Paris’te yüzüncü yıldönümü anılan ve infazımızın ilanı demek olan malum ateşkes anlaşması bizim ayaklarımızın altındadır. Hiçbir ahlaki, vicdani ve manevi hüküm ihtiva etmiyor…”

*

Bu çarpıcı sözler, Devlet Bahçeli’ye ait: MHP lideri partisinin Salı günkü TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada; Birinci Dünya Harbi’nin “henüz bitmediğine” dikkat çekti!

Birinci Dünya Savaşı’nın mirasına konan Sömürgeci Devletler’in ikiyüzlülüğünü, düzenbazlığını…

“Bize hangi barıştan ve demokrasiden, hangi insanlık veya huzurdan bahsediyorlar? Savaşın kanlı sayfası halen daha açıktır. Olan biten sadece çatışmaların, çekişmelerin bünye değiştirmesinden ibarettir…” diyerek resmetti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 396 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 2.777 Okunma “Danışıklı dövüş” yahut “savaş tiyatrosu” 16 Nisan 2024 | 732 Okunma Paralel bağlantılar, nasıl koşuyor? 12 Nisan 2024 | 972 Okunma Soykırım, demokrasinin teminatıymış! 10 Nisan 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar