“Yine de dünya dönüyor!”

Evvela, Latif Erdoğan'ın arşivinden çıkan Fetullah Gülen'e ait sözleri hatırlayalım: “Aydın Doğan Bey, bana bizzat söyledi. 'Niye bana da iş vermiyorsunuz, ben de yapayım' dedi. Hürriyet Holding'in, Milliyet...

Evvela, Latif Erdoğan'ın arşivinden çıkan Fetullah Gülen'e ait sözleri hatırlayalım: “Aydın Doğan Bey, bana bizzat söyledi. 'Niye bana da iş vermiyorsunuz, ben de yapayım' dedi. Hürriyet Holding'in, Milliyet Holding'in arkasındaki insan 'Ben de yapayım' diyor. İnanıyorum ki, yarın Sabancı da, Koç da diyecek…” (25 Ekim 1997)
*
Fetullah Gülen'in on dokuz yıl önce işte bu sözleri sarf ettiği dar dairedeki sohbetinde yer alanlardan birisi de Latif Erdoğan'dı. Erdoğan, Akit'teki köşesinde (29 Ekim 2016) Gülen'in sözlerine atıfla “Pratikte görünen o ki, bir talep ve bu talebin kabulünü sözlü olarak belgeleyen bir akit söz konusudur” diye yazmıştı.
Yine o yazısında; Doğan'ı “Eğer Gülen'in bende kayıtlı ifadesini doğru bulmuyorsa, tekzibine muhatap olarak beni değil, Gülen'i seçmesi gerekiyor” diyerek uyarmıştı!
Locaefendi'nin 1997'deki bu sözleri Doğan Grubu ile Paralel Yapı arasındaki münasebetlerin sanıldığından çok daha eski yıllara dayandığını belgeliyordu.
Tam da buraya; Gülen'in Refahyol hükümetine yönelik “Beceremediniz gidin” çıkışını Aydın Doğan isimli şahsın sahipliğindeki Kanal D televizyonunda 16 Nisan 1997'de yaptığını ekleyelim. Hürriyet, Gülen'in bu sözlerini iki gün sonra manşetine çekmişti!
Doğan Medyası ile Paralel Yapı (FETÖ) arasında yakın mı yakın ilişkilerin “sessiz ve derinden” ilerlediği yıllarda; Zaman'da Mister Doğan'ın eleştirilmesinin “yasak” olduğu pek bilinmez! Mesela, 12 Nisan 2002'de yayınlanması gereken “Yurttaş Doğan” başlıklı köşe yazısı (hiçbir hakaret içermediği halde) sansüre uğramıştı.
O yazıyı sansürleyen “gazeteci” maskeli üç “etki ajanı” da günümüzde firari durumdadır! Onlardan birisi olan Mr. Eyüp John, on iki yıl boyunca “Yurttaş Doğan”ın kanatları altındaydı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oyun içinde oyun… 27 Mart 2024 | 1.179 Okunma Herkesin bildiği sır! 26 Mart 2024 | 1.019 Okunma Hangisi, faşist rejim? 22 Mart 2024 | 434 Okunma Dar alanda Paralel paslaşmalar! 20 Mart 2024 | 974 Okunma Hatırlatıyorum! 19 Mart 2024 | 1.040 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar