Yavaş ve Kılıçdaroğlu manifestosu! Erdoğan "Zapt edemeyiz" dedi! Bahçeli o gazeteciyi istedi!

 CHP'li büyükşehir belediye başkanları dün 13:00'da Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Ankara Çankaya Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde toplandılar.Basına kapalı gerçekleşen...

 

CHP'li büyükşehir belediye başkanları dün 13:00'da Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Ankara Çankaya Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde toplandılar.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları arasında ilginç ve imalı sözlerin yanında Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'ın konuşmaları damga vurdu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun "Partinin öz evladıyım" vurgusunu yeniden tekrar etmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İmamoğlu'na endirekt yanıt verdi.
Yavaş "Beni partiye genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu davet etti." diyerek örtülü yanıt verdi!
Aldığım bilgi ve notlarımı aktarıyorum. 
Mansur Yavaş konuşmasında; Cumhurbaşkanı'nın olduğu yerde bir tek onun selamlandığını, geçmişte Ahmet Necdet Sezer örneği ile anlatarak "Buna tüm salonun artık alışması gerekir." sözleriyle Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçileceğine vurgu yaptı. 

Ayrıca salonda Genel Başkan ve seçim kazanan belediye başkanları olduğu için akıl verircesine nasihat düzeyinde konuşma yapmanın yakışık almayacağını belirterek, Partiye 2014'te genel başkanın kendisini davetine değindi ve CHP'nin herkesin partisi olduğunu, 14 Mayıs’ın bir görev değişikliği sayılmasını, zafer kelimesinin düşmana karşı kullanılan bir cümle olduğu için siyasette zafer kelimesinin doğru olmadığını, ayrıca bürokratlar ile hükümetin ayrılarak intikam, kin gibi rövanş cümle ve algılardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.
Kemal Kılıçdaroğlu da, mahkeme kararı olmadıkça kimsenin suçlu ilan edilmemesi gerektiğini, aksi halde iktidardan farkları olmayacaklarını belirtti.
Devlette tekrardan hoşgörü ahlak adalet ve ilimi egemen kılacaklarını bu nedenle intikam ve kin mesajlarından kesinlikle uzak durulması gerektiğini, sakin güç ile amaçlarına ulaşacaklarını söyleyerek, ittifak lideri ve partilerine kesinlikle saygısızlık yapılmamasını ve mutabakat metni dışında başlıklarından uzak durulması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN "BU GAZETECİLERİ ZAPTEDEMEYİZ, MÜMKÜN OLDUĞU KADAR SİYASETTEN UZAK TUTALIM! " 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstisnalar kaideyi zorlarsa darbe olabilir! Erdoğan'ın talimatı doğru değil! 16 Nisan 2024 | 5.964 Okunma Erdoğan ya sahaya inecek ya da bu şarkı bitecek! Kim bu asi yeniçeriler? İktidar kiminle çarpışıyor? 08 Nisan 2024 | 5.744 Okunma Bu akşam! Akşener'in somutu ne acaba? Ölümcül yanlış! 3 aya dikkat! 31 Mart 2024 | 2.954 Okunma Londra'daki ev Yavaş'ın damadının üzerine kayıtlı ve fiyatı 330 bin sterlin 25 Mart 2024 | 6.713 Okunma Bir darbe daha mı var? Erdoğan, iki önemli CB adayı ile yarışacak! 08 Mart 2024 | 5.262 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar