Seçim gecesi CHP Genel Merkezi'nde 'Simülasyon Sistemi' yoktu! Kemal Beyi yanıltan kadın!

Her seçim sonrası klasiktir ama yazıyla ve sözle sabit bir gerçek olduğu için giriş bölümünü müsaadenizle kısacık kendime ayırayım.Kamuya açık-kapalı tüm yazı ve yorumlarımda...

Her seçim sonrası klasiktir ama yazıyla ve sözle sabit bir gerçek olduğu için giriş bölümünü müsaadenizle kısacık kendime ayırayım.

Kamuya açık-kapalı tüm yazı ve yorumlarımda iktidar partisinin TBMM'de çoğunluğu sağlayacağını ve ilk turda kıl payı kazanacağını yazdım.
Bu düşüncemi seçimin olduğu gün dâhil aralarında büyük bir medya patronu da olan tüm dostlara söyledim.

Dostlarım haklı olarak anket firmalarının illüzyonuna girdikleri için iddiamın tam tersini söylediler.

Seçim sonuçlarını bil(e)meyen şahıslara kızılması da anlamlı olmaz çünkü bu kadar çok bilinmeyenden, bir bilinir çıkarmak kolay değildi.
Ancak...
Anket firmaları hariç!
Birçok anketçi görevini yapmak yerine yine militanlık yapınca, tarihin çöplüğüne gittiler!

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK!

Çöplük diyorum, çünkü seçmeni manipüle etmek, hayal satmak ahlak dışı bir davranıştır.
Hatta bu kasıtlı anketler tam anlamıyla nitelikli bir dolandırıcılıktır.
Para karşılığında sadece manipüle etmediler, umut tacirliği de yaptılar!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, 9 Ağustos 2018'de 'yanıltıcı anketlere' karşı yasa teklifi verdiğinde keşke bu teklifine daha güçlü destek verseydik.
Neyse...
Bu olumsuzluklarla birlikte başta Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir ve SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı gibi bir kaç ismin özel tebriki hak ettiğini tarihe not olarak düşelim. Seçimin Erdoğan'dan sonra kazananları onlar. İtibarlarını daha da yukarıya taşıdılar.
Gelelim seçim akşamına...
Seçim akşamı ilk verileri 17:24'te Malatya'nın Çivril köyünden Metin Kuluşaklı kardeşimden aldım.
İktidar, oyların yüzde 65'ini almıştı.

Elbette genele vurulacak bir ölçü değildi ama ardı ardına Amasya, Antalya ve İstanbul'dan ilk verileri destekleyen sonuçlar da bana gelince benim açımdan işin rengi ete kemiğe iyice bürünmüştü. İlerleyen saatlerde yayın organları da bu verileri vermeye başlayınca, iktidar partisinde rahatlık, muhalefet partilerinin genel merkezlerinde gerginlik oluşmaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstisnalar kaideyi zorlarsa darbe olabilir! Erdoğan'ın talimatı doğru değil! 16 Nisan 2024 | 5.971 Okunma Erdoğan ya sahaya inecek ya da bu şarkı bitecek! Kim bu asi yeniçeriler? İktidar kiminle çarpışıyor? 08 Nisan 2024 | 5.761 Okunma Bu akşam! Akşener'in somutu ne acaba? Ölümcül yanlış! 3 aya dikkat! 31 Mart 2024 | 2.956 Okunma Londra'daki ev Yavaş'ın damadının üzerine kayıtlı ve fiyatı 330 bin sterlin 25 Mart 2024 | 6.718 Okunma Bir darbe daha mı var? Erdoğan, iki önemli CB adayı ile yarışacak! 08 Mart 2024 | 5.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar