Kılıçdaroğlu, Akşener'in hangi sürpriz teklifini reddetti? Ve Akşener'in son hamlesi!

Herkesin başka bir Atatürk tanımı yapma nedenini  düşününce, yolumuz sanki Heysem ve Descartes’e çıkıyor.İbn Heysem’in başlattığı, Descartes’ın metotlu şüphe yöntemi ile...

Herkesin başka bir Atatürk tanımı yapma nedenini  düşününce, yolumuz sanki Heysem ve Descartes’e çıkıyor.
İbn Heysem’in başlattığı, Descartes’ın metotlu şüphe yöntemi ile geliştirdiği, gerçeği araştırmaya başlamadan önce otoriteyi ve önyargıları reddetme, onların yerine doğru önermeleri koyma ilkesini Atatürk'ün hayat mottosu yaptığını gözlemliyorum. Bence Atatürk emsalsiz başarılarını bu mottoya borçlu.
(*Heysem ve Descartes’in tezine, din mefhumu hariç katılıyorum.
Neden din hariç?
Çünkü...
Aklı olmayan dinden muaf ama aklı ilahlaştıran şüphe, aklın zelzelesi değil mi?
Her zelzele hasar vermez mi?
Akıl zelzelenin altında kalırsa geriye kasaptaki etten farksız bir insan kalmaz mı?..
Sınırları olan, sınırsızı nasıl anlayabilir ?.. )

Belki biraz da sıkıldığınız bu girizgahı "Metotlu Şüphe"nin iyi kullanılmak şartıyla  siyasette işe yaradığına şahitlik yapsın diye yazdım.

AKŞENER, "MASADA HERKESİN OYU EŞİT " SÖZÜNÜ DUYMAK BİLE İSTEMİYOR!

Tarih Doktoralı, Sosyal Bilimler hocası Akşener elbette bu konulara hakimdir. Bizi yanlış hükümlere sürükleyebilecek nedenleri, teker teker tespit etmeden, yavaş yavaş zihnimizi abluka altına alan fikirleri kökünden söküp atmadan gerçekle de yüzleşemiyoruz!

Tabi bunu yaparken şüpheciler gibi sırf şüphe etmek için şüphe etmemek kaydıyla!

Sözü dolandırmadan direkt yazıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstisnalar kaideyi zorlarsa darbe olabilir! Erdoğan'ın talimatı doğru değil! 16 Nisan 2024 | 5.971 Okunma Erdoğan ya sahaya inecek ya da bu şarkı bitecek! Kim bu asi yeniçeriler? İktidar kiminle çarpışıyor? 08 Nisan 2024 | 5.761 Okunma Bu akşam! Akşener'in somutu ne acaba? Ölümcül yanlış! 3 aya dikkat! 31 Mart 2024 | 2.956 Okunma Londra'daki ev Yavaş'ın damadının üzerine kayıtlı ve fiyatı 330 bin sterlin 25 Mart 2024 | 6.718 Okunma Bir darbe daha mı var? Erdoğan, iki önemli CB adayı ile yarışacak! 08 Mart 2024 | 5.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar