Seçmen siyasetçide ne arar?

> Günümüzde siyaset yapmak çok değişti. > > Siyasi hareketler parti programlarıyla seçmen karşısına çıkmıyor. > > Seçmen de parti programına filan bakmıyor. > > Şimdi...


> Günümüzde siyaset yapmak çok değişti.
>
> Siyasi hareketler parti programlarıyla seçmen karşısına çıkmıyor.
>
> Seçmen de parti programına filan bakmıyor.
>
> Şimdi medyanın da gündeminde olgu tek… Partideki marka isimler, ses getirecek sloganlar.
>
> Daha önemlisi, liderin ses getirecek söylemleri…
>
> Ve gelinen nokta takım tutar gibi siyasallaşmak…
>
> Yense de yenilse de takımın yanında ve arkasında olmak…
>
> Seçimler artık bu şablona evrilir oldu. Seçmen yerel yönetimde kendisine kimin hizmet vereceğini zerre merak etmeden takım tutar gibi partisinin gösterdiği adaya oy verir oldu.
>
> Siyasi partiler de aday belirlerken ilinde ilçesinde tanınan bilinen kimselerden çok bu şablona göre aday aradı.
>
> Ne var ki imaj üzerine yapılan belirlemelerin kısa vadede sonuç getirse de uzun vadede sıkıntılar çıkardığını herkes gördü.
>
> Yerel seçimlere yaklaşırken, AK Parti’nin bir önceki seçimde birlikte yola çıktığı ama geçtiğimiz sene “metal yorgunluğu” neden gösterilerek görevinden istifa ettirilen isimleri kamuoyunda izahı zor durumlara sebep oldu.
>
> CHP’li birkaç belediye başkanının görevden el çektirilmesi bahsi diğer bir konu olmakla birlikte yapılan bu uygulamanın seçmen nezdinde bıraktığı kanaati de yabana atmamak gerek.
>
> Bu değerlendirmelerden sonra, yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin aday belirleme kriterleri ne kadar önemliyse seçmenin de seçeceği kimseyi tanıması bir o kadar önemlidir.
>
> Bizim Ortak Değerlerimiz olarak hal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şu çılgın Türkler başardı… 01 Kasım 2018 | 6.506 Okunma Andımız 24 Ekim 2018 | 6.136 Okunma Kadınların camilere çağrılması 11 Ekim 2018 | 3.275 Okunma Ayrı iklimsin ne çâre 12 Eylül 2018 | 138 Okunma Sahtekâr! 03 Eylül 2018 | 925 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar