Suriye ikinci Afganistan mı?

Kimyasal saldırıyla Suriye tekrar dünya kamuoyunun gündemine gelse de bu feryatlar da Batı’nın umurunda olmayacak…Batı, medeni göründüğünün aksine öyle bir vicdana sahiptir ki, kendi kişisel menfaati ve...

Kimyasal saldırıyla Suriye tekrar dünya kamuoyunun gündemine gelse de bu feryatlar da Batı’nın umurunda olmayacak…

Batı, medeni göründüğünün aksine öyle bir vicdana sahiptir ki, kendi kişisel menfaati ve çıkarı olmadığı zaman dünya yansa umurunda olmaz.

Ne var ki Suriye’de sekiz yıldan beri dört bir yanda herkes bir savaşın bir çabanın içinde… Suriye coğrafyasını bir ava benzetirsek, global güçler dört bir koldan doğrudan ve dolaylı olarak Suriye’ye saldırmakta.

Suriye’de Amerika’nın ne işi var? Rusya’nın ne işi var? Hollanda’nın, Fransa’nın, Çin’in ne işi var?

ABD Başkanı Trump'ın, bir tüccar mantığıyla Amerika’dan çekilmelerinin daha karlı olacağını söylemesine rağmen Amerikalı komutanlarına söz geçirememesi manidar değil midir?

Beri yandan Türkiye’nin güvenlik nedeniyle ister istemez müdahil olduğu Suriye’de bir yandan da orta yol bulunabilmesi ve Suriye halkının yurtlarına geri dönebilmesi için 4 Nisan’da Rusya ve İran ile bir araya gelmesine rağmen bir gizli elin ısrarla bu girişimleri sabote etmesi ve kimyasal silah kullanarak şiddeti zirveye taşıması kimin ne menfaatinedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şu çılgın Türkler başardı… 01 Kasım 2018 | 6.507 Okunma Andımız 24 Ekim 2018 | 6.136 Okunma Kadınların camilere çağrılması 11 Ekim 2018 | 3.276 Okunma Ayrı iklimsin ne çâre 12 Eylül 2018 | 140 Okunma Sahtekâr! 03 Eylül 2018 | 927 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar